Anglické povídky

Anglické povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203949/bmid_anglicke-povidky-BIG-203949.jpg 4 21 2

Anglické povídky/English stories je dvojjazyčná česko-anglická kniha složená z knihy Výběr povídek od autora Jerome Klapka Jeroma a z knihy Fantastické příběhy od Edgara Allan Poea.

Přidat komentář

BooksLucyKing
01.11.2017 3 z 5

Jerome Klapka Jerome - 2* (už zase)
- už potřetí jsem dala šanci tomuto autorovi a už vážně naposled, on mě prostě hrozně nudí, nudil mě každé knize, kterou jsem od něj přečetla. Bohužel.

Edgar Allan Poe - 4*
- moje první setkání s Poem a bylo to moc dobré. Jeho texty jsou děsivé, ujeté, šílené, rozhodně míním jeho tvorbu více prozkoumat.

Suma sumárum 3* za celou knihu. Bylo dobré mít česky překlad na protější stránce, protože psaní autorů, hlavně Poe, je historické a některá stará slova opravdu neznám.

Falquar
03.06.2015 4 z 5

Znásilnění češtiny, dá-li se to tak říci; jediným cílem překladu je slovo od slova papouškovat anglický text a poskytnout tak čtenáři přehledný slovníček, jehož literární hodnota však odpovídá nule. Na knihu proto nelze nahlížet jinak než na sbírku fenomenálních anglických povídek pánů Poea a Klapky s přiloženým slovníkem. Stejně to ale zamrzí, protože třeba na takovém Tracyho tygrovi je zřejmé, že i duální knížky můžou být přeložené znamenitě; proč to nevyšlo i tady, netuším.