Amálie Zubatá a Příšerný ples

Amálie Zubatá a Příšerný ples https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389702/bmid_amalie-zubata-a-priserny-ples-YYJ-389702.jpg 5 47 47

Amálie Zubatá série

1. díl >

Amálie Zubatá by ráda vyrazila někam ven se svou domácí dýní Tykvískem a kamarády Květou Erteplovou a Chmurošem Smrtlíkem, ale vypadá to, že bude muset s rodiči na každoroční Příšerný ples. Jenže rozmazlený záhrobeňský králův syn Zvončík Tykvíska unese a Amálii nezbyde než prchnout z plesu a naplánovat záchrannou akci. Začne závod s časem, při kterém kamarádi zjistí, že v říši Tmy možná všechno není tak, jak se na první pohled zdá…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Amelia Fang and the Barbaric Ball , 2017


více info...

Přidat komentář

buffy5235
20.01.2022 3 z 5

Autorka strašně krásně ilustruje knížky a já jsem si z jejich kreseb vzala už několikrát inspiraci. I když tento příběh není úplně pro moji věkovou kategorii, mě se líbil.

alenkacermi
04.08.2021 5 z 5

Hrozně pěkná knížečka, nejen rozkošným textem/překladem, ale naprosto překrásnými ilustracemi. Jsem zpět ve svých dětských letech, kde jsem z takových knížek přes průhledný papír obkreslovala obrázky.....kde jsou ty časy. Nějak jsme všichni vyrostli a málo si hrajeme. Moc jsem se zamyslela... :) ... zkrátka.... chtěla jsem říct, že si ráda přečtu další díl ....


bacouch
14.05.2021 5 z 5

Kniha nadchla nejen děti, ale i mě. Je to svěží, vtipné dílko, moc hezky ilustrované, plné nechutností, které pobavěj jak děti, tak i rodiče. Rozhodně si přečteme další díly.

Karola050716
12.05.2021 4 z 5

Asi jsem v tomto lehce zaostalá, ale mě obrácený svět ve stylu upíři jsou ti hodní a jednorožci a víly nejobávanější tvorové úplně nadchl, setkala jsem se s ním poprvé. Bavila jsem se celou dobu a určitě půjdu do dalších dílů. Některým vtípkům jsem se smála ještě dlouho poté. Nejlepší postava yetti Květa :DD Jedinou hvězdu strhávám za uspěchaný konec, kde se všechno nějak moc rychle vyřešilo.

broskev28
06.04.2021 5 z 5

Odporně odpudivé, ale právě proto děti přitahující!
Blackoutzuzi konstatuje, že na Mortinu to nemá, a já jsem toho názoru, že děti s ní budou souhlasit. Ale důvod vidím spíš v rozsahu než v obsahu - Amálie totiž nutí děti opravdu číst, ne jenom prolétnout pár řádků pod obrázkem. Mortinu mám moc ráda, jenže Amálii ocení jen Čtenář!
Mapka Záhrobně - města v říší tmy: skvělá! Galerie oblíbených Záhrobeňanů: úchvatná! Veškeré záhrobeňské výrazivo: řekla bych boží, kdyby se to sem tak zoufale nehodilo! Nebo třeba nejprotivnější strašidlo v celé škole - Frankentiška. Překladatel Vratislav Kadlec odvedl výbornou práci a my si ji můžeme vychutnávat o to víc, že samotný příběh je prostinký.
A k tomu přidejte ještě ty původní, opravdu originální ilustrace . . .
P.S. Znáte stolní hru Nebožtíci z kumbálu?

harena
24.02.2021 5 z 5

Příběh je vtipný, lehce čtivý a úspěch mají i bezvadné ilustrace . Za moji 11ti letou vnučku určitě za 5*. Je u nás zatím na týden a v rámci distanční výuky má i odpoledne vypracovávat úkoly. Takže úkoly ještě nejsou napsané, ale knížka je přečtená a budu kupovat další díly. Koupila jsem knížku na doporučení mé 9ti leté neteře a nakonec jsme se bavily a smály všechny tři.

Knihovnice01935
29.01.2021 5 z 5

Celkový děj příběhu byl velmi pěkný, zajímavý, a spíše pro menší děti. I tak jsem se ale při čtení nesmírně bavila a autorka má můj velký obdiv za tak překrásné ilustrace, a že si dokázala vymyslet tak krásnou a vtipnou knížku.

Zuzvil
23.12.2020 4 z 5

Knížku nejprve zhodnotím vzhledově, úžasný formát, krásná obálka a příjemné jednoduché ilustrace, které dotváří atmosféru. Neubránila jsem se srovnání s knižní sérií Mortina a vidím podobné "kouzlo" v obou sériích. Ze začátku jsem měla pocit, že mě knížka až tak nezaujme, ale jakmile se příběh tzv. rozjel, tak byl čtivý, napínavý i poučný (ne vše je úplně takové, jak to na první dobrou vypadá...). Rozhodně je knížka i vtipná a zábavná, bude se určitě líbit mladším školním dětem, ale pobaví i dospěláka ;-)

Danielka959
26.10.2020 5 z 5

Z knížky jsem byla nadšená:o)))Četla se báječně...

sgjoli
26.08.2020 4 z 5

Nějak jsem se zprvu nedokázala začíst, ale pak se z této knížky nakonec vyklubalo dost zábavné a svižné čtení o velmi neobvyklé partě kamarádů. Celkově mi to přišlo jako zábavné čtení, pobavila jsem se u toho. Někomu by možná nemusel vyhovovat ten "záhrobní" styl humoru a vůbec "záhrobní" styl vyprávění, pro který se autorka rozhodla, ale když to vezme člověk s nadhledem, tak proč ne. Místy je to trochu praštěné, ale já se bavila.
Zároveň oceňuji to, jak si pan překladatel hezky vyhrál s některými výrazy. V tomto ohledu je čeština fakt krásná a pan překladatel s jazykem pracuje skvěle.
Jo, tohle jsem si nakonec překvapivě užila. Není to kdovíjaký vrchol intelektuální četby pro děti, ale zábavné to bylo dost. Vše také podtrhuje skvěle vyvedená grafická stránka knihy.
Dost jsem váhala, jestli dát 4 nebo 5 hvězd. Knihu jsem si nakonec vážně užila, takže jsem měla nutkání hodnotit naplno. Ale faktem prostě je, že existují knihy, které mne zasáhly daleko více nebo které svým přesahem tuto knihu převyšují. Takže nakonec 4 hvězdy, ale rozhodně zasloužené.

lucakuca
04.07.2020 5 z 5

Hláška střídá hlášku a výběr dobrot a dobrodružství nebere konce. Tutově tutová tutovka! „Hrudko naděje života mého, to je ale rozkošný nápad.“ „Dáte si šťávu z očních bulev či potní koktejl z podpaždí?“ „Nechutně ti to sekne.“ Bavila jsem se.

blackoutzuzi
19.05.2020 4 z 5

Příběh, který je velmi podobný mé oblíbené Mortině - hlavní hrdinka je podivná holčička s neobvyklým domácím mazlíčkem - dýní Tykvískem :) Tohle je ideální kniha pro děti - lehce strašidelná, s hezkými ilustracemi, vtipnými postavami a dobrodružným dějem :) Ale na Mortinu to stejně nemá :D

popeluška
27.04.2020 5 z 5

Tak tohle byla tak miloučká a hezká knížečka u které jsem se pěkně odreagovala a vrátila do dětství :-) A jako bonus, nádherné ilustrace které umocnily krásný zážitek ze čtení.

kuky921
19.12.2019 5 z 5

Výborné, příběh, prostředí a ilustrace - velmi doporučuji.

slapajda
10.04.2019 5 z 5

Po přečtení prvního dílu se s dětmi (7 a 5 let) těšíme na pokračování.

Fillipa
01.03.2019 4 z 5

Za svou vnučku 4* :-)

Měňavka
24.11.2018 5 z 5

Absolutně dokonalééééééééééé. Jsem nadšená. I když už dítě dávno nejsem, moje duše je právě taková, a proto ráda čtu takové příběhy. U této knihy se člověk zasměje a ještě k tomu prožije dobrodružství ve vymyšleném světě. Výborně jsem se pobavila, četla s úsměvem na rtech a nadšeně si prohlížela stránky plné strašidelně-kouzelných obrázků s upíry a strašidýlky. Krásné ilustrace!!!!Těším se na pokračování.