Stále půlnoc

Stále půlnoc https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193462/mid_alex-morrowova-stale-pulnoc-Dnc-193462.jpg 3 176 60

Alex Morrowová série

1. díl >

Klidný nedělní večer na předměstí Glasgow. Běží televize, v troubě se peče večeře. Klid naruší stará otlučená dodávka, která prorazí dveře jednoho ospalého domu. Vyřítí se z ní skupina ozbrojených mužů v kuklách. Zajmou rodinu a požadují výkupné milion liber. Útočníci jednoho člena rodiny unesou. Na místo je přivolána vyšetřovatelka Alex Morrowová. Ale kolem případu se objevuje spousta záhad. Kdo byli ti únosci? Proč si mysleli, že v normálním domě žije bohatá rodina? Rodina zarytě mlčí. Alex se noří hlouběji do případu a odhaluje podivná tajemství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Panteon
Originální název:

Still Midnight , 2009


více info...

Přidat komentář

janina66
22.05.2023 2 z 5

Jediné kladné je výborná četba audioknihy.
Děj chaotický, žádná sympatická postava, špatné vyšetřování únosu.
Další pokračování si nechám ujít.

karaliene
09.04.2023 1 z 5

Od prvních stran jsem čekala, kdy to, co k psychothrilleru patří (napětí, katarze, rozuzlení), konečně přijde.
Jenže přišla akorát deziluze, že nic z toho, na co jsem od prvních stran čekala, nepřišlo.


smardice
05.08.2022 2 z 5

Bohužel zase jsem šlápla vedle poslechem téhle knihy. Přednes dobrý, ale to je tak vše.

haki34
07.06.2022 4 z 5

takže - po Vosách jsem sáhla po první knize s vyšetřovatelkou Alex. Necíleně čteno v opačném pořadí, ale vůbec to nevadí, protože tahle se mi líbila mnohem víc ;) Kdo chce moc, má nic. Taková tragikomedie. Jako z filmu od Kusturici. Co se může pokazit, se pokazí. Gangy, grázlíci, rodinné klany. střet kultur, kde mi ale neseděla dost zásadně jedna věc - Amirova rodina - označována za Asiaty. Dobře. Pod Asiaty si většinou představím Japonce, Číňany, Korejce...ale ne Indy..pardon, tak to prostě mám. Takže Indové...ale z Ugandy ? uff. tohle mě dostalo už úplně. Proč ??? jak se tam dostali ? nikdy jsem teda nepátrala, kolik Indů kde žije, ale Uganda mi taky nějak nesedla.
Postavy vykreslené pěkně, plasticky, uvěřitelně. Neuvěřitelný kolotoč, který nakonec dobře skončí. A líbilo se mi i Alexino sblížení s manželem po překonání rodinné tragédie, vyrovnávání se s truchlením a ztrátou. A co dodat k Patovi a Aleeshe ?
Rozhodně sympatičtější než vosy. Dobře se četla. Až na pár bot pěkná 4*

ivzu77
11.04.2022 3 z 5

Omylem jsem si tuto knihu nechala ke čtení až jako druhou v pořadí. Otočila jsem si díly série .... Konec vosí sezony se mi líbil, tato byla ale trochu jednodušší, jedna zápletka na začátku a celou dobu se řešilo jen dokola to jedno.
Ale přečetla jsem , jen mi asi nezůstane v hlavě moc dlouho. Ale 3 hvězdy si zaslouží ....

DominaCZ
26.03.2022 odpad!

Twl co to je?? Jsem na straně 10 a už jedou nesrovnalosti: "oba byli svalnatí, ale on jedl v práci mastná jídla, takže byl oplácaný." Tak svalnatý, nebo špekoun?? To je rozdíl!!
Přejela pohledem po SVEM dlouhém nose?? To jak, bez zrcadla?!
Nelíbí, odkládám.

Kerberos
02.03.2022 3 z 5

Špatné recenze mě neodradily,poslouchala jsem audio,bylo to zdlouhavé, nezáživné.

Dvounožec
01.01.2022 2 z 5

Nuda nuda šeď a zase nuda, tohle se moc nepovedlo.

trudoš
20.04.2021 4 z 5

Vlastně mě ani moc nepřekvapuje úspěch autorky ve skandinávských zemích, protože její knihy jsou esencí toho, co severské detektivky definuje. Jen s tím rozdílem, že pro ni není ani tak důležitá morbidita zločinu, jako spíš komplexní pochopení sociálního zázemí, v jakém se postavy pohybují. A přestože všechno to seznamování se s osobními problémy podle mě pouze zpomaluje tempo vyprávění, tentokrát mě Denise Mina dokázala lapit na návnadu. Konkrétně na partu skotských rádoby gaunerů, jejichž amatérismus spustí bizarně fascinující kolotoč událostí. Tady perfektně vyniká autorčina literární zručnost vykreslit uvěřitelné městské kulisy, kde se právo týká pouze těch, co si je můžou zaplatit. Zároveň mě bavilo samotné vyšetřování a snaha odhalit dřív než hrdinové, v čem že to spočíval zakopaný pes, který celý incident odstartoval.
Uznávám ovšem, že jako strhující čtení román moc nefunguje. Ale uhrančivý bezesporu je, máte-li tedy slabost pro reálné lidské osudy a tragikomické příběhy z ulice.

Pavlína2019
08.01.2021 1 z 5

Druhá kniha této autorky, horší než první. Já nevím. Podivná atmosféra. Podivný děj. Nemožní pitomci - pachatelé. Člověk až nevěří. Nechutné téma feťáků ačkoli u pár momentů jsem se doslova zasmála... Moc nechápu vztah Morrowové a Bannermana. Stejně jako i její vztah k manželovi, ačkoli rozumím jejich neštěstí. V tom případě se může stát cokoli. Jenže nejen konec je podivný. Zvláštní jsou i postavy. Nevím, je to škoda. Brzy na děj rozhodně zapomenu. Možná, kdyby byla jinak zpracovaná... No, dočteno, což je dobře.

kub27
15.12.2020 4 z 5

Neotřelý způsob vyprávění děje vsuvkami z minulosti. Osobní příběhy postav jsou dávkovány po celou dobu čtení.
Motivace činu uvěřitelná a zpočátku neodhadnutelná, což se mi líbí.
Přístup hlavní hrdinky mě bavil, těším se na pokračování.

lencin
28.09.2020 4 z 5

První případ seržantky Alex Morrowové
Zajímavá a netradiční detektivka.
(2015)

emilieselden
04.09.2020 2 z 5

Nuda. Dočetla jsem ji ale nebavila mě. Absolutně o ničem.

Johhanka79
06.02.2020 3 z 5

Nečekejte literární skvost, ale nudit se nebudete. Taková lepší detektivka na oddychový večer.

bigben
07.11.2019 2 z 5

Nuda, šeď a nuda...

cantona
19.10.2019 3 z 5

Průměrná kniha. Kniha se sice dobře četla, ale příběh se vlekl a byl i dost nudný. Hlavní postava v podobě detektivky byla taková nemastná, neslaná. Prostě na tuhle knihu asi brzo zapomenu.

kob
16.09.2019 3 z 5

Temný a depresivní příběh, člověk má co dělat, aby se v ději neztrácel, ale za přečtení stojí.

LaCucaracha
08.11.2018 2 z 5

Možná jsem jen odkojená Poirotem a Masonem, ale tohle se mi nelíbilo. Třeba je to mnohem realističtější, to asi je, ale pro mě prostě špatná atmosféra i špatná detektivka.

iveta3689
28.09.2018 3 z 5

Slušná detektivka, ale tuctová a zaměnitelná. Kniha, kterou přečtete s chutí, ale za měsíc o ni nebudete vědět.

Schamila
07.05.2018 4 z 5

Nová autorka - nová knížka - fajn příběh, pohodový, členitý, zajímavý konec. Za přečtení to určitě stálo, ještě že každý autor píše jinak!!! Jdu na další .....