Ahoj hrdino!

Ahoj hrdino! https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436842/bmid_ahoj-hrdino-zjS-436842.jpg 5 25 7

Pro malé i větší bojovníky s úzkostí Každý z nás někdy pocítil úzkost. Ale víte, jak vzniká? A proč se objevuje i tehdy, když k ní vlastně vůbec není důvod? Může za to neohrožený bojovník, kterého máme všichni v sobě – jmenuje se amygdala. Knížku Ahoj hrdino napsala australská psycholožka Karen Youngová. Srozumitelně a laskavě ukazuje dětem i jejich rodičům, kde se jejich úzkosti berou a jak s nimi pracovat. Úzkost a odvaha jdou vždycky ruku v ruce. Vždycky.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Hey Warrior , 2016


více info...

Přidat komentář

bibi.r
22.04.2024

Pro děti 5-6 let

Úplně mě to neoslovilo. Docela špatně se mi příběh četl a tak jsme to s dětmi ani více nerozebírali.

Knihomolka506
13.04.2023 5 z 5

S mnohými komentáři tady se shodnu.
Kniha se dá dobře číst, je srozumitelně napsaná, ne však jednoduchou formu vysvětluje co je úzkost, jak vzniká a jakým způsobem s ní pracovat. To, že potká každého z nás myslím není dodnes lidem jasné a myslí si, že je to mimo jiné způsobeno sociálními sítěmi. Může, ale nemusí. Úzkost má hodně spouštěčů.
Určitě doporučuji


muchomurka
30.04.2022 5 z 5

Moc hezky zpracovaná knížka na téma úzkosti. Docela mě překvapila, jsem od ní nic nečekala. Líbí se mi jednoduché vysvětlení, ale ne na úkor srozumitelnosti, nebo jak to občas bývá v dětských knihách - divně převedené do rádobydětské řeči.

schedy
09.12.2020 5 z 5

Krásně napsaná i ilustrovaná knížka, která mluví o úzkosti jako o něčem běžném, co může potkat každého - zdravotníky, tanečníky, učitele... Do dnešní doby určitě fajn knížka, nejen pro děti, ale i pro rodiče. Obsahuje i pár odborných informací a návod na uvolněné dýchání a na konci malý kvíz, který vede děti k uvědomění si, co je na nich prima, co dovedou, jaké jsou a jak se chovají.

TerJac
31.07.2020 5 z 5

Velmi dobře napsáno. Vzhledem k tomu, kolik dětí dnes bohužel trpí úzkostmi a depresemi - tak takových knih je potřeba jako soli! Moc pěkně popsáno, sama jsem s knihou spolupracovala. Podle mě perfektní i na uvolnění a cvičení s dětmi :)

Safienka
31.07.2020 5 z 5

Krátká, moc zajímavá knížečka o tématu, který trápí každého z nás. O strachu... Moc doporučuji. Je to psáno i lehce odborně, každopádně není to na škodu a děti určitě pochopí. Snad už pro ně každé nebezpečné neznámo nebude tak strašlivé!

lucie3725
21.07.2020 5 z 5

Knížka pro děti, která ale podle mě může hodně dát i jejich rodičům. Kéž by existovala, když jsem byla malá!

Štítky knihy

vývoj a výchova dětí emoce, pocity úzkost zvládání stresu

Autorovy knížky

Karen Young
australská
2020  91%Ahoj hrdino!

Kniha Ahoj hrdino! je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených4x
Knihotéce3x
Chystám se číst17x
Chci si koupit11x
dalších seznamech7x