Ada a myší strašidlo

Ada a myší strašidlo https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219600/bmid_ada-a-mysi-strasidlo-V7n-219600.jpg 4 48 14

Fantómová Ada série

1. díl >

Ada Hrůzová, jediné dítě Lorda Hrůzy, žije s tatínkem v rozlehlém Hrůzohradě. Lord Hrůza je přesvědčen, že děti mají být slyšet, ale ne vidět, a tak musí Ada celý den dupat po chodbách ve velkých, těžkých botách. Ada se cítí osamělá, a tak se zaraduje, když se jednoho dne v hradě objeví Emily a William Bebíčkovi, děti slavného vynálezce. Společně s myším strašidýlkem Ismaelem musí zmařit tajné plány odpudivého hajného Zlověstníka, dřív než bude pozdě! Nádherně ilustrovaný napínavý strašidelný příběh pro děti, plný slovních hříček, bláznivých nápadů a originálních jinotajů, v nejlepším britském duchu!... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Goth Girl and the Ghost of a Mouse , 2013


více info...

Přidat komentář

Lady Greystoke
19.12.2022 5 z 5

Ježiš to bylo hezký! A vtipný! A ty povedené obrázky! A to všechno jeden člověk ... A navrch skvělý překlad.

Yuuki24
03.08.2020 5 z 5

Úžasný svět s nádechem duchovna a strašidelna. Rozhodně doporučuji. Kreslíře této série zbožňuji a mám i jiná dílka od něj. Rozhodně napínavé. Ada je velice zajímavá dívka se zajímavou rodinou a i další díl stoji za to ????


haaabi
03.04.2020 5 z 5

S dětmi jsme se do Chrise Ridella úplně zamilovali. Skvělý příběh, úchvatné ilustrace a ty stříbrné lebky na předsádce - waaau, jsem okouzlena.

Alex.Barunka
05.02.2020 4 z 5

Moje první setkání s Chrisem Riddellem a rozhodně ne poslední. Miluju příběhy, ve kterých jsou podivnosti, které jsou brány jako normální věci a nikdo je neřeší. K tomu má tato kniha neskutečnou magickou atmosféru, kterou podtrhuje ještě i prostředí Británie a Skotska.

Na dětskou četbu jsou tam věci, které pochopí spíš dospělý. A musím se přiznat, že skalním fanouškem jeho ilustrací také nejsem. Ale příběh se četl neskutečně krásně :)

Mosula
04.05.2019 4 z 5

Pro Riddella mám velkou slabost a ani tady mě nezklamal. První díl série o Adě Hrůzové je milé vyprávění pro děti, které stojí za přečtení už jen kvůli těm úžasným ilustracím. Vtipné slovní hříčky ocení spíš dospělí. Palec nahoru pro překladatelku, český text mi přišel lepší než originál.

zanetkov77
16.03.2019 5 z 5

Miluju ilustrace Chrise Riddella, primárně pro ně mě tahle knížka zaujala. Ale ani samotný příběh nezaostává, jde o velmi milou, vtipnou a dětsky strašidelnou pohádku o malé Adě a velkém hradu plném nejrůznějších rozmanitých bytostí, i když s klasickou zápletkou odhalování něčích nekalých úmyslů dětmi. Příběh je ale plný slovních hříček, jinotajů a aluzí, které celý příběh obzvláštní dospělému čtenáři, takže si ho může užít ještě z jiné perspektivy než děti.

parvitas
17.10.2017 5 z 5

Milujem jeho ilustracie, musela som sa drzat, aby som ich nezacala vyfarbovat. Milujem slovne hracky pana prekladatela, (Vladislav Galis) proste som si knihu uzivala aj ja a mozno viac ako mala , lebo ona nepoznala tie suvislosti.. tak som vysvetlovala a vysvetlovala.
Proste z tej som nadsena. Aj ked goticky pribeh pre 7-rocnu osobku je doooost... ale pisu ze je kniha pre 9r., co je uz onedlho. Takze kludne smelo do toho! A na konci knih je vzdy maly bonus, komiks (v jednotke o myciakovi Mysmaelovi a jeho dobrodruzstvach aka Gulliver, a v druhej casti o mlcanlivej komornej - medvedici). Proste rozkosne.

Aleen
21.09.2017 5 z 5

Ačkoliv rozhodně nejsem "cílovka", už dlouho :-)), ráda čtu autorovy knihy. Jeho hrdinky, včetně Ady, jsou trochu jako z pohádek pana Lady (Pamatujete si je? Dávali je v TV, když jsem byla malá) - odvážné, rozhodné a tak trošku emancipované a přitom Princezny! Ilustrace, které jsou součástí příběhu, jsou naprosto dokonale detailní, můžete si je dlouze prohlížet a vždy v nich najdete něco nového. Riddell je prostě božan a já ho žeru!

surynas
18.06.2017 3 z 5

Ano, vím že je mi 15- náct a že ta kniha je určena mladším čtenářům, ale ty ilustrace a ten děj... Já si tu knihu musela koupit!

reader.007
03.04.2017 3 z 5

Fakt dost dobré ilustrace (i když jsem na pár místech našla rozpor mezi textem a obrázkem) a celkem slušný příběh, jenže... jenže to už zase trpí neduhem mnoha knih pro mládež posledních let, že totiž autor sice vymyslí příběh pro děti cca desetileté, ovšem vkomponuje tam mraky reálií, jmen a situací které ironizují nebo alespoň asociují historické a mytologické události či fakta a vzhledem k tomu, že já doma MÁM dorost v příslušném věku, můžu zodpovědně prohlásit, že k takovým znalostem mají dnešní děti opravdu hodně daleko.
Ne že by jim škodilo se trochu dovzdělat, ale prostě si myslím, že je od autora trochu podpásovka psát knihy, kde většinu "špeků" jeho čtenářská základna nepobere.
No, a pochopitelně to znovu otvírá moji jindy a jinde otevřenou otázku, proč jsou v současnosti nakladatelé tak zatraceně lakomí, že musí škudlit na pár listech (a řádcích) s vysvětlivkami. Myslím že by to čtivosti knížek jen prospělo a že lze vysvětlivky podat i vtipně dokazuje ostatně velmi zdatně kombinace Kantůrek/Pratchett.

Attia
02.04.2017 4 z 5

Ano, je to skvělá kniha pro děti, ale myslím, že se bude líbit i starším čtenářů. Jako nenáročnou a milou oddechovku s nádhernými ilustracemi všem vřele doporučuji :)

Saravana
04.11.2016 5 z 5

je to super kniha doporucuji

Elvien
25.06.2015 4 z 5

Kvalitní kniha pro děti není jen o příběhu, jeho tématu a stylu vyprávění. Důležité jsou také ilustrace a celkové vizuální zpracování knihy. Tato kniha má vše, co potřebuje opravdu dobrá kniha pro děti.

Krásný příběh o osamocené dívce, která si najde přátele i cestu k srdci svého otce je zasazený do prostředí obrovského, z větší části neobydleného, sídla. Zahrady, střechy a místnosti, které přímo vybízejí k prozkoumání a objevování podivných rostlin a bytostí. Odkazy na celou řadu známých postav (chůvy, upíři atd.), které potěší vyspělé čtenáře i rodiče a zároveň příliš "nezavazejí" neznalým čtenářům.

To vše se snoubí s překrásnými ilustracemi, které jsou vhodně zasazené na jednotlivé stránky. I velikost písma a rozvržení textu jsou velmi promyšlené. A celá kniha tak nějak prostě sedne do ruky.

Za mě velké doporučení mladým dámám kolem deseti let.

Brambram
04.01.2015 5 z 5

Nádherně provedená kniha, ilustrace jsou luxusní tak jak to autor předvedl i v předchozích knihách. Příběh je pro dospělého lehce předvídatelný,ale děti baví. Místy trochu strašidelný, popis a obrázek Polárníka děti děsil. Ale jinak se bavily a já při předčítání taky, jsou především v názvech postav a míst schované literární vtípky -děti je nepochopí,ale dospělý se bude bavit.