Zapomenutá vražda

Zapomenutá vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460517/bmid_zapomenuta-vrazda-wsv-460517.jpg 4 50 50

A Medlar Mystery série

< 3. díl >

Starobylé anglické sídlo, nevyřešená vražda a příliš mnoho podezřelých... Zkrátka dokonalá dovolená pro autorku románů Saru Medlarovou. Poté co Sara Medlarová, její neteř Kate a jejich kamarád Jack vyřeší v malém městečku Lachlan na Floridě dva případy vraždy, potřebují změnu prostředí. Sara jim domluví návštěvu u své staré kamarádky v Anglii. Po příjezdu na Oxley Manor, staletí staré sídlo, jež bylo proměněno v luxusní hotel, Kate s Jackem rychle dochází, že má Sara něco za lubem. Zjistí, že Sara pozvala také několik dalších osob, aby se k nim na Oxley připojily. Když se všichni sejdou, Sara jim vysvětlí, proč jsou tu. Před desítkami let z Oxley utekli dva lidé a od té doby o nich nikdo neslyšel – a Sara chce ten starý případ vyřešit. Stejně jako lidé, kteří zde byli tu noc, kdy dva lidé zmizeli, se hosté ocitnou v živoucím představení. Při rekonstrukci událostí té noci začne být očividné, že všichni mají co skrývat a nikdo není v bezpečí, zvlášť když je po objevení těla jasné, že přinejmenším jedna z osob, která zmizela, byla zavražděna. Sara, Jack a Kate se znovu ocitnou v centru záhadného případu, který mohou vyřešit jenom oni. Někdo je však ochotný dál zabíjet, aby udržel pravdu o Oxley Manor pohřbenou, a žádný z hostů není v bezpečí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Forgotten Murder


více info...

Přidat komentář

Dandulka
27.01.2024 5 z 5

Příjemné čtení. Místy malinko zamotané, ale mně se to líbilo. Zajímavý zvrat na konci byl příjemným zpestřením.

etell
20.03.2022 5 z 5

Mám veľmi rada túto trojicu "vyšetrovateľov" a keby vyšla štvrtá časť z tejto série, tak by som po nej určite siahla. Dej sa presunul do Anglicka, ale téma ostala podobná ako v predchádzajúcich príbehoch - tajomstvo z minulosti, ktoré bolo potrebné rozlúsknuť. Koniec knihy bol spracovaný veľmi zaujímavo. Odporúčam knihu (celú sériu), nájdete v nej romantiku, záhadu, sem - tam napätie. Jasné, že to nie je Nesbo, či Grisham, ale za mňa palec hore.


raty
02.12.2021 4 z 5

Nenáročné, oddechové čtení. Trojice "vyšetřovatelů", známá z předchozích dvou dílů, odjíždí tentokrát do Anglie vyřešit starou záhadu. Styl psaní se od minulých dílů nezměnil. Ústřední trojka je tak dokonalá a černobílá, že to trochu kazí dojem. Toto mi nevadí v autorčiných romancích, ale v příběhu s detektivní zápletkou mi to připadá hodně naivní. Nevím, jak dlouho udržím zápletku v hlavě, ale na odreagování posloužila.

Kudík
20.11.2021 4 z 5

Trojice špičkujících se poloamatérských vyšetřovatelů opět v akci. Sara, Kate a Jack, alias spisovatelka v důchodu, makléřka a stavitel, jinak celkem nerozlučná trojice přátel. Doufala jsem, že se s dalším dílem dozvím i více o zápletce s Calem (Sary ex/Jackův děda), taktéž i něco ohledně Randala (otce Kate/bratr Sary), ale autorka úmyslně sype jen drobečky, ze kterých se teprve začíná má teorie rýsovat. Každopádně v tomto díle trojice řeší záhadu dvou zmizelých osob, a to po více jak 20ti letech. To, co se na starém sídle Oxley Manor odehrávalo, bylo dost smutné, ať už chování tzv. přátel mezi sebou, anebo vyústění sobeckých zájmů jednotlivců z "Nickyho smečky". Ústřední pachatel, který za vše mohl byl překvapením, ale ty další už nikoliv.

dr.romca
01.09.2021 2 z 5

Tuto spisovatelku mám ráda, ale tentokrát to byla nuda. Jednoho pachatele jsem odhalila hned, druhý byl trochu překvapení.

marci8
30.08.2021 odpad!

Kniha byla opravdu velmi slabá. Měla jsem problém ji dočíst, ale byla jsem zvědavá na konec, který mě ale nepřekvapil. Dialogy byly nesmírně nudné. Celý styl mi přišel přihlouplý a vhodný tak pro dítě cca 12 let. Už od této autorky žádnou knihu ani neotevřu.

Hana721
04.07.2021 2 z 5

Tak toto se nepovedlo. Pro mě absolutní nuda. Po celou dobu jsem měla chuť se čtením seknout. Jude mám jako autorku velmi ráda a asi jsem čekala víc. Ztráta času. Kniha nebyla vůbec napínavá, milostná zápletka mezi Kate a Jackem nezáživná a neuvěřitelná. Jediné, co můžu pochválit je nečekaný pachatel. To mě vážně překvapilo.

Nuttelka
30.06.2021 4 z 5

Jo, Jude to má vždy dobře promyšlené, jen je to občas takové překombinované a fantaskní :-)
Nenáročné oddechové čtení, jen teda ten konec tady byl moc rychlý a useknutý.
Ale pokud bude další díl, s chutí si ho přečtu, už opravdu potřebuju tu pravou romantickou linku mezi Kate a Jackem :-)

saez
16.06.2021 4 z 5

U toho se tak pěkně odpočívá. Odhlédnu-li od jistých nejasností a dějových kotrmelců, je to přesně to, co jsem chtěla potřebovala.

Aghatte
01.05.2021 3 z 5

Rozhodně nejlepší ze série, nebo si už na ni začínám zvykat. Překombinované, ale ještě snesitelně, leč neuvěřitelné. Stačilo, aby jedna osoba hned řekla, co uviděla z okna kaple, a bylo by po vyšetřování. A nebylo by o čem psát.
Opět pár nejasností, ale nic alarmujícího, pár překlepů - např. narazila celou svou vanou, místo vahou, měl bych jít, říká žena.... Psali, že pán byl milý a zlatíčko a o pár řádků byl nemilosrdný a zlý až krutý...
Na co si nezvyknu, je ta romantická linka. Sice jsem v životě už (slovy autorky) "konzumovala pár svazků", ale rozhodně si neumím představit, že bych se vrhala na nahou hruď někomu, koho znám 2 vteřiny, a k člověku, kt. vidím poprvé v životě nakláněla hlavu k polibku, a chvěly se mi řasy :-)) Také ty přeměny z ošklivých kačátek v krásné labutě mi nedělají dobře.
Konec pro mě nebyl překvapení, bylo to zřejmé od první chvíle, kde bude zakopán pes, a opět jsem se ztrácela ve všech těch pánech a služkách a dětech.
Také nevím, proč v té hře nehráli přeživší sami sebe, ale složitě to vyprávěli, aby je hrál někdo jiný a oni také hráli někoho jiného...
Ale abych nebyla krutá a nemilosrdná, tento díl byl nejlepší a přečetla jsem ho celý, bez přeskakování. Až k hepíku, kdy se všichni zase skamarádili, zaměstnali se ve svých firmách, někteří se vzali, hromadně se pusinkovali, a všichni k tomu měli hromady peněz.
Obálka je naprosto šílená a vůbec se k tomu nehodí.

pip11
27.04.2021 5 z 5

Skvěle poutavý příběh, který mě nutil číst až dlouho do noci. Sara s neteří Kate a s Jackem odjíždí do Anglie na venkov, do bývalého panského domu. Má to být dovolená s výzkumem pro nový román s pátráním po dvou zmizelých před dvaceti lety. Setkají se zde se spoustou podezřelých a výborně vykreslených, zajímavých postav. Každý něco skrývá, k tomu záhada objevených ostatků, spousta tajemství a nečekaných zvratů. Moc se mi to líbilo, mělo to spád a napětí až do konce.

Šebestová3
22.04.2021 4 z 5

Taková příjemná oddechová detektivka.

lucie3944
19.04.2021 4 z 5

Tak dočtený i třetí díl. Opět příval jmen, člověku chvíli trvá, než se zorientuje. Ten konec na mě byl nepřesvědčivý, trochu přitažené za vlasy. Všem to najednou došlo?! Ale no tak.
A přesto, pokud bude další díl, přečtu si ho, člověk si u toho odpočine.

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  80%Černý lev
2008  85%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky