Třikrát černá stopa diskuze

Třikrát černá stopa https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/52981/bmid_trikrat-cerna-stopa-jve-52981.jpg 4 39 6

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Černý anděl, Dáma měla oranžový klobouk, Nevěsta v černém. Vybral Jan Zábrana. Vydání první (William Irish: Dáma měla oranžový klobouk vydání druhé).

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Bride Wore Black / Phantom lady / Black Angel


více info...

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

kapr
28.06.2022

POZOR SPOILER !!!

Malá poznámka k anotaci:

Anotace ke knize: Nevěsta v černém

Osudová náhoda svede dohromady pětici mužů a jeden novomanželský pár. Ve chvíli, kdy manželé vycházejí z kostela, si v blízkém domě hraje pětice mužů s ostře nabitou zbraní. Nechtěně vystřelená kulka udělala rázem z nevěsty vdovu. V ten den se nevěsta z bílých šatů převlékla rovnou do černého. Jediné, co ji od této chvíle na světě zajímá, je pomsta. Pět mužů postupně umírá zvláštním, rafinovaným způsobem daným jejich charaktery a prostředím, ve kterém žijí…

strana 118:
Prostě jsme se každý pátek sešli - ten den většina z nás brala - na partičku karet, pokaždé v bytě jednoho z nás. Potom jsme se všichni trochu pod párou namačkali do jednoho auta, které jsme si pořídili společně, a vyrazili jsme na bláznivou projížďku po městě a dělali povyk.

strana 119:
Jeden pátek sebrali čtyři muže v jednom autě za opilé a nemístné chování, hazardní jízdu, vyražení skla v okně, do kterého za jízdy hodili prázdnou láhev od kořalky, a nakonec za to, že porazili požární hydrant.

strana 145:
Ruce hledaly papírové pytlíky a první spršky rýže pokryly schody. Nevěsta rozhodila ruce, aby se ubránila tomu krupobytí, a stulila se blíže k ženichovi. Ozval se veselý výskot. Vzduch zbělel padajícími zrnky.
Najednou se ozvalo hysterické kvílení brzd. Velká černá věc, svou nečekaností na okamžik nezřetelná, se vynořila nakloněná za rohem kostela. Přehnala se přes obrubník, na okamžik se téměř zdálo, že se požene po schodech nahoru. Potom nějakým zázrakem šíleného manévrování změnila směr a vyrovnala se. Na zlomek sekundy se ukázalo, že je to černý sedan, který vystřelil znovu vpřed jako rozmazaná rychlá skvrna. Řada pronikavých výbuchů provázela celé to neuvěřitelné zjevení a světelné záblesky se postupně odrážely v okenních tabulkách nižších poschodí řadových domů na protější straně. Hned za ním otravný oblak černého kouře zahalil kostelní schody a všechny, kdo tam byli, jako by se tudy přehnal zlý duch. Kouř začal řídnout až dlouze potom, co zlověstně rudá koncová světla zmizela z dohledu na vzdáleném konci ulice.
...
A potom tu rázem stála sama a on ji ležel u nohou.

strana 147:
Vy jste nepomstila Nicka Killeena. Vy si to jenom myslíte, ale nepomstila jste ho. Toho večera, kdy se Bliss, Mitchell, Fergusson, Holmes a Moran řítili kolem kostelních schodů a opile řvali ve svém voze, krčil se u přízemního okna protějšího penziónu muž, který vás dva vyhlížel s pistolí v ruce a čekal, až vyjdete ven. ..., nehodlal ho minout, až bude vycházet.
A skutečně ho zasáhl.

Tak nevím, dočetl jsem, a jen tak pro pořádek jsem si znovu přečetl anotaci, a nepřestal jsem se divit. Zřejmě jsme každý četli jinou knihu, jak já, tak autor anotace.

Štítky knihy

detektivky 3x noir (literatura)

Část díla

Autorovy další knížky

Cornell Woolrich
americká, 1903 - 1968
1988  83%Třikrát černá stopa
2004  85%Noční můry
1985  84%Dáma měla oranžový klobouk
1972  76%Nevesta v smútku