Písečný muž diskuze

Písečný muž https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184176/bmid_pisecny-muz-wry-184176.jpg 5 4601 857

Jedné chladné zimní noci se na železničním mostě ve Stockholmu objeví mladý muž. Je vychrtlý, silně podchlazený a má legionářskou nemoc. V nemocnici vyjde najevo šokující fakt: podle registru obyvatel má být mladík již sedm let po smrti. Jak je to možné? Vždyť z jeho vraždy je podezřelý sériový zabiják Jurek Walter, kterého před třinácti lety zatkl komisař Joona Linna a který byl odsouzen k doživotní izolaci na uzavřeném psychiatrickém oddělení. Starý případ je nutno znovu prošetřit. Sériový vrah je obestřen spoustou záhad. Je třeba jednat rychle, neboť čas je neúprosný. Co když je dosud naživu i mladíkova sestra, která tehdy zmizela spolu s ním? Lars Kepler svým čtvrtým románem překonává veškerá očekávání.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Sandmannen , 2012


více info...

Diskuze o knize (22)

Přidat komentář

DuchDoby
27.06.2021 1 z 5

Joona Linna je tak trochu Chuck Norris.

Lenka.Vílka
29.01.2019 5 z 5

Staramatka: to je v knize uvedeno. Zde je se jenom vypisují isbn a formáty dohromady, ale v knize to uvedeno je. Například tato je vzorová (okopírováno z ebooku):

Czech edition © Host — vydavatelství, s. r. o., 2013 (elektronické vydání)

ISBN 978-80-7491-104-0 (Formát PDF)

ISBN 978-80-7491-105-7 (Formát ePub)

ISBN 978-80-7491-106-4 (Formát PDF pro čtečky)

ISBN 978-80-7491-107-1 (Formát MobiPocket)

Každý slušný prodejce by měl nabídnout ukázku a tam to najdete. Jinde to prodejci neuvádí. Pro konkrétní číslo konkrétního formátu, musíte do ukázky.


staramatka
29.01.2019

Zdravím, jak poznám, které ISBN patří ke ktrému el. formátu? Díky.

Katerina961
05.11.2017

Knížka velmi ctiva, napinava... ale trochu nedomyslena slovní zásoba Mikaela, po 13 letech v kobce

BlackBlade
11.10.2016 5 z 5

POZOR, příspěvek má SPOILER!

Kniha byla naprosto boží a celý příběh skvěle vystavěn. Prolíná se tam minulost Joony Linny, která se opět vynořuje na povrch.
Opravdu nechápu, kam na ty nápady chodí... Zápletka skvělá a už jenom ta myšlenka, že je někdo vězněn v rakvi nebo sudu několik let, je strašná, ale bohužel reálná.
Kde se ale autor dost sekl, bylo finální zneškodnění Jurka. Kdo někdy střílel z pistole, mi dá za pravdu, že střílet na 200 metrů je holý nesmysl... Ale zbytek naprostá pecka a souhlasím, že z prvních čtyřech dílů, které jsem četl (poslouchal jako audioknihu), byl nejlepší.

MartinL
14.12.2015 4 z 5

Knihy by se měly hodnotit zejména podle čtivosti - v tomto směru hodnotím za 5 hvězd, jednoznačně.

SPOILER! Jenže pokud se nejedná o sci-fi nebo podobný žánr, měla by být kniha alespoň trochu uvěřitelná a logická, zejména pokud jde o detektivku. V tomto směru kniha kulhá na obě nohy a je dokonce plná chyb (například věta "po Jurkově zatčení bratři unesli.."). Pokud se elitní policisté rozhodnou pro tak průhledný plán jako je nasadit Jurkovi do vězení agenta a doufají že tento agent za týden bude Jurkovým komplicem, tak potom bezpečnostní složky ve Švédsku celkem lituji :-)

Inspirace Mlčením jehňátek je zoufale průhledná a tak je celá základní stavba románu trapně neoriginální. Výsledné hodnocení je průměrem mezi čtivostí (5 hvězd) a příběhem, který je průměrný (3 hvězdy).

marcela7513
19.05.2015 3 z 5

Mám ráda detektivky, ale možná už jsem jich přečetla a viděla moc na to, aby mi tahle připadala, že je plná "neočekávaných zvratů", většinu jsem jich spíš očekávala. Navíc mi hlavní postava až příliš připomínala Hannibala Lectera. Také nemám příliš ráda přemrštěné konce, stupňování napětí až k nudě a přání, aby už to konečně skončilo. Vůbec bych se nezlobila, kdyby Jurek zůstal v poklidu ve vězení a utekl až v dalším díle.
Forma mi víceméně vyhovovala, přišlo mi to celkem svěží. Odpočinková literatura, kterou si člověk přečte jednou a už se k ní nemusí nikdy vrátit.

kaccenaa
11.02.2015 5 z 5

!!!POZOR SPOILER!!! aneb nečtěte, pokud jste nečetli ;)
Ještě po více než roce mě mrazí, když si vzpomenu na Písečného muže. Pro mě byly některé části příběhu fakt příšerné - rodiny, děti, zavřené někde pod zemí, v sudech, jen s hadičkou pro přívod vzduchu... nebo roky v nějakých kobkách... a to vše jako způsob potrestání jednotlivce, kterého pachatel nechal na světě bez jeho nejbližších, užírat se nejistotou a zoufalstvím, co se s nimi stalo. Fuj fuj fuj! Přesto (nebo právě proto) musím Písečného muže označit za pro mne dosud nejlepší knihu Larse Keplera a možná vůbec nejlepší detektivku, jakou jsem četla..

martina1629
18.11.2014

http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/knizni-marketing-pisecny-muz/http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/knizni-marketing-pisecny-muAhoj, děláme do školy projekt na téma knižní marketing a proto bych Vás ráda jako čtenáře tímto požádala o vyplnění tohoto krátkého dotazníků který vám zabere 5 -10 minutek
Moc děkuji za vyplnění

kusma
18.11.2014 1 z 5

Pro mě tito spisovatelé tímto dílem skončili (moje druhá kniha od nich)...
SPOILER:
Pro mě bylo nejhorší jednání policie. Saga byla přesvědčená, že v tunelu uhořel Jurek, tak jsem myslela, že si to myslí i celá policie a proto po masovém vrahovi nikdo nepátrá. Pak ale zavolá na pitevnu a patolog se jí vesele zeptá "Snad jste si nemyslela, že je to Jurek?". Tohle mě prostě jako čtenáře urazilo (zejména po již tak pro mě neuvěřitelném útěku). Na pitevně je evidentně jiný člověk a všichni jsou v klídku a pohodě. Vždyť utekl jen masový vrah.
Severské detektivky mám ráda, Nesba hltám, tedy chápu jejich vysoké hodnocení. Ale to, že je tak vysoko hodnocené toto dílo mě překvapilo...

BBaarča
24.06.2014 4 z 5

Tak trochu naivní a iracionální čtení. Minulý týden jsem dočetla a celkově řadím na 3. místo z těch čtyř knih, které vydali. Hodnotím na 4 hvězdičky z 5ti. Určitě nedoporučuji tímto dílem začínat. Řeší se tam případ, který už se nakousl v předchozích dílech, a jde to v začátku knihy dost znát (je to popsané stručně a jednoduše). Na jejich Hypnotizéra tento díl nemá a určitě neřadím mezi nejlepší díl. SPOILER: Taky mi přišlo dost divné, že si za celou dobu nikdo nevšiml, že Jurek není ve své cele. Vím, sice to "narafičil", ale stejně je to dost nepravděpodobné... a vůbec ta naivita, že někoho nastrčí do cely k Jurkovi a myslí si, že mu to vůbec nebude připadat divný. Na druhou stranu musím říct, že jsem knížku přečetla jedním dechem během pár dní a neobjevuje se tam žádná nudná pasáž, jak tomu bylo třeba u Hypnotizéra (tam bych nějakých 100 stran klidně vynechala), ale zase ten samotný příběh stál za to.

katapultova
25.02.2014

MAS: Ahoj všem, chtěla bych se také podělit o nějaké postřehy.

SPOILER: Napadlo mě, že Jurek měl nerpůstřelnou vestu, takže ty rány do hrudníku mu neublížily, ale přesně podle toho, co píšete, je divné, že by to v klidu přežil, minimálně ta rána do krku musela být ne-li smrtelná, pak alespoň velice vážná. To, že Joona odjel za dcerou, mě také později napadlo, doufám, že Jurek v příštím díle nevstane z mrtvých.

nightlybird
21.02.2014

Máš sice pravdu - kolik lidí to ale dělá. Většina se přežene jen dějem s vypnutým mozkem - stačí se jen podívat na hodnocení třeba konkrétně téhle.

MarieAnnaSarah
21.02.2014 3 z 5

Je to skutečně věc názoru :) I když si vezmu oddechovou knížku, očekávám od ní určitou úroveň a "snůšku nesmyslů ne-li dokonce spoustu blbin" jí odpustit nemohu. Já mám detektivky ráda a je mi jedno, zda-li se jedná o severskou či pochází z jiné země nebo zdali je IN. Prostě je to pro mě styl relaxace. Každý máme něco :)

nightlybird
21.02.2014

MAS - jestliže si vezmu na čtení z jakéhokoliv důvodu knihu podobného typu, neočekávám od ní morální povznesení nebo rozšíření duševních obzorů ale také mne nepřekvapí, pokud v ní narazím na snůšku nesmyslů ne-li dokonce spoustu blbin. Tož asi tak. No a jinak jsou severské detektivky sice v současnosti značně IN, osobně z nich ale nejsem nijak na větvi. Chápu ale, že je to vyloženě věc názoru.

MarieAnnaSarah
21.02.2014 3 z 5

Nightlybirde, protože papír možná snese všechno, ale čtenář ne :)

nightlybird
21.02.2014

Proboha, proč se snažíte hledat logiku a logická vysvětlení pro popisy v knize, která je určená jednoznačně ke krátkodobému pobavení čtenáře a k obživě autora ? To jste nikdy neslyšeli větu : "Papír snese všechno!" ?

MarieAnnaSarah
20.02.2014 3 z 5

V diskuzi je to asi se spoilery uvolněnější, ale přesto raději varuji.

POZOR SPOILER

Tak jsem to počítala. Jurek dostal ránu do krku, poté do paže, tři do hrudi, do ucha a do tváře, to je celkem sedm ran. Poté do něj Saga vypálila přinejmenším dva zásobníky, v knize je dvakrát zmínka, že ho měnila. Takže jestli toto Jurek přežil, tak potěš koště :) Ačkoliv u dua Kepler bych se nedivila, kdyby tomu tak bylo.

Co se týče zmizení Joony, nabízí se řešení, že se vrátil za dcerou, která už je pravděpodobně bez matky, jelikož Summa na tom byla na konci Svědkyně ohně bledě a on jí slíbil, že se o ní postará. Což nemohl udělat oficiální cestou, jelikož je údajně již několik let po smrti a tak zvolil útěk a žije s ní inkognito. No, necháme se překvapit :)

amcb
16.02.2014 5 z 5

Pro Marloo ... "Jak kurva mohla saga trefit jurka glockem na 200m?:O a proc jurek ktery 13 let jen sedel v lecebne a nic nedal je vymakanej a nikdo mu neutecte a je silnejsi nez rambo??" ... Nevíme jistě, co Saga trefila Jurka :-) čekáme totiž na pokračování. A Jurek 13 let na sobě makal, takže měl natrénováno a vymyšleno :-) Já si knížku užila, jako všechny od Keplera.

Marloo
05.02.2014

Jak kurva mohla saga trefit jurka glockem na 200m?:O a proc jurek ktery 13 let jen sedel v lecebne a nic nedal je vymakanej a nikdo mu neutecte a je silnejsi nez rambo??

Janacek
08.10.2013 5 z 5

Taky taky těším moc!

booklover
07.10.2013 5 z 5

Kdo se taky těší jako já?? :)) A navíc mě moc baví ty přebaly knih... (ach já vím, lichá mysl ženská...kupuje knížku podle toho jak vypadá:)

Štítky knihy

severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Lars Kepler
švédská, 1967
2011  83%Hypnotizér
2013  90%Písečný muž
2015  87%Stalker
2012  89%Svědkyně ohně
2018  84%Lazar

Kniha Písečný muž je v

Právě čtených47x
Přečtených7 465x
Čtenářské výzvě597x
Doporučených395x
Knihotéce1 393x
Chystám se číst918x
Chci si koupit188x
dalších seznamech20x