Město nebeského ohně diskuze

Město nebeského ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169813/bmid_nastroje-smrti-mesto-nebeskeho-ohne-EQU-169813.jpg 5 1584 225

Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili - Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad svých nepřátel. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Je pevně odhodlaný zmocnit se vlády nad světem a proměnit jej v pustinu, a jelikož rozhádaní, bezradní lovci stínů a podsvěťané nevědí, co si počít, zdá se, že vítězství bude patřit jemu. Blíží se rozhodující bitva a Clary s Jacem mají pocit, že všechny trumfy drží v rukou jejich protivník. Vypadá to, že je nezranitelný jakoukoli pozemskou zbraní, a Jace stále neví, jak proti němu využít nebeský oheň, který mu nyní proudí v žilách. A když Sebastián zrádně unese jejich nejbližší, zbývá Jaceovi, Clary, Isabel, Alekovi a Simonovi jen jedna možnost: vypravit se do světa ovládaného démony a pokusit se porazit Valentýnova syna přímo v jeho sídle...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

City of Heavenly Fire , 2014


více info...

Diskuze o knize (59)

Přidat komentář

Fifth Element
17.03.2021 5 z 5

tak trochu spoiler

pri prvnim cteni pred lety mi to nejspis uniklo... ale koho by napadlo vzit si do demoni dimenze na bitvu s neprateli, mozna i s vedomim, ze zemre, kondom???

Lucik100
01.05.2018 5 z 5

Perfektní konec. Jenom byli smutné, jak Simon všechno zapomněl.


Tahry
22.08.2017 4 z 5

Kniha byla opět napínavá, jakým způsobem to nakonec provedou a kdo bude hrát jakou roli v rozhodujících okamžicích?
Občas nad nějakými úseky jsem se pozastavovala s nepochopením a zlostí, jak je něco takového možné.
Např. jak mohou i dále věřit vílám, když v minulém díle se Sebastian (Jonatan) zmiňoval o královně víl jako svém spojenci. Všichni stále tvrdí, že víly nemohou lhát, ale ve skutečnosti jsou víly těmi největšími intrikány a lháři, protože se chytají každého slovíčka a převrací si významy podle svého, což by mohl vědět každý, kdo se s nimi už několikrát setkal a jednal s královnou. Později bylo vysvětleno, že konfrontovali zástupce víl a ten je obelhal, protože není zcela vílou, a tak mohl lhát, což lovci nevěděli. Již dříve v příběhu by se dalo zmínit alespoň, jak je možné, že i přes incident s prsteny, jsou víly stále považováni za spojence.
Také jsem zachytila zmínku, že ten prsten rozbil Sebastián, ale přitom ho rozbyla Clary, aby nemohl získat od královny nejnovějš informace.
Také mi přišlo divné, že když se dozvěděli pravdu na vílím dvoře, tak je napadlo poslat zprávu do Alicante, až když narazili na Marka.

Některé části mi přišli až příliš zdlouhavé a rozvleklé a s dějem neúplně související.
Třeba popisování různých scén mezi Jacem a Clary. I když to byl hlavní pár příběhu, moc mě nezaujal. Radši jsem měla Magnuse s Alecem, jejichž vztah byl v celém ději knih zmiňován velmi málo, spíše jen tak naznačován a rozsekán jinými částmi příběhu. Nějak jsem nezachytila, jak to mezi nimi začalo? Jiné vedlejší postavy se v ději objevovali dokonce častěji než Magnus, což mě mrzelo. Také je Magnus pokaždé jinak starý? Myslela jsem, že je mu cca 800 a na konci této knihy je to 400?

Celkově jsem se příjemně zasmála u různých slovních výměn. Někdy jsem však i uronila slzu nad ztrátami blízkých, se kterými se mnohé postavy musely vyrovnat.
(Při vymazání paměti Simona, chápu že cítili smutek nad jeho odcizením. Ale stále měli naději, že je stejný a tak se s velkou trpělivostí a předstíráním, že ho neznali, mohou znovu spřátelit a potom už by zákaz o vyzrazení opět nějak obešli, nebo mu lhali. Nakonec mu byly vzpomínky alespoň částečně vráceny, což podle mě nemělo jít, pokud mu je tam Ašmodaj nenechal.)

Střídání dějů mě udržovalo v napětí. Někdy mě však i štvalo, když mě zaujal děj mých oblíbených postav a najednou to přeskočilo na nějakou pro mě nezajímavou část.
Části o Emmě, Juliánovi, Tesse a Zachariášovi mě navnadili na další knihy od této autorky.
Také se mi v knize líbili různé citáty ze Shakespeara, bible a dalších knih.

tatjana1737
09.08.2017 5 z 5

!!! POZOR SPOILERY !!!

Vcelku důstojné zakončení příběhu Jace, Clary a ostatních, i když přímo prošpikované vazbami na trilogii Pekelných strojů a na příběh Emmy Carstairsové a Juliána, který autorka má podle všeho již rozepsaný. Samozřejmě, že v knize bylo několik momentů, které mne vyloženě štvaly (např. to, jak se Clareová zbavila Jordana a ještě pak bagatelizovala jeho vztah k Maie), jiné mne spíše pobavily (např. to, že si Jace s sebou do démoní dimenze nezapomněl přibalit kondomy), další zarazily (třeba stříbrné příbory na svatbě, které se účastnili vlkodlaci a upíři…), a po přečtení zůstalo mnoho nezodpovězených otázek (to jako Mark vážně zůstane součástí Divokého honu nebo ho nějak zachrání?). Taky bych řekla, že zmínka o konzulovi Fairchildovi v 19. století byla překladatelskou chybkou, pokud si dobře pamatuji, tak konzulkou se stala Charlotte. Ovšem jinak kniha rozhodně stojí za přečtení, a nejen díky opět výborným slovním přestřelkám mezi postavami.

Sebastián byl důstojnějším protivníkem než jeho otec, ačkoli jeho naivita směrem ke Clary mne neustále udivovala (na rozdíl od postav jsem nepochybovala, že Clary svou změnu stran jen hraje). Ale uznávám, že musel mít nějakou slabinu, na kterou ho nakonec dostali ;-). Ovšem poté, co láska Clary a Jace konečně dosáhla svého naplnění, musím přiznat, že jsem pochybovala, jestli Jace zůstane naživu. Po aktu teoreticky (dobře, dobře, vím, že měli ty kondomy) mohla linie Herondaleových pokračovat a Jace už by nebyl potřeba, se Sebastiánem by se vzájemně zničili… v tomhle ohledu jsem byla docela napnutá, jak se to s nebeským ohněm vyřeší. Bonusem bylo odhalení Magnusova otce a zápletka týkající se Simonovy ztráty paměti. Stejně jako hrdinové jsem si říkala, jak je to nespravedlivé, a jsem ráda za to, že i tohle autorka uspokojivě rozpletla, a ještě dala Simonovi - coby civilovi - šanci v příběhu důstojně zůstat.

Celkově mi přijde, že Clareová se v průběhu psaní „vypsala“ a s každou další knihou byla lepší a lepší. Osobně se mi více líbily Pekelné stroje, Nástroje smrti byly na mne místy moc teenagerovské, ale co chtít, když byly knihy cíleny na mladší čtenáře. Stejně budu doporučovat i čtenářům starších věkových kategorií, protože svět, který CC vytvořila, je obdivuhodný, zajímavý a ráda se do něj budu vracet s dalšími příběhy.


"Snažíme se tady přinést tvojí mysli klid a mír. Krev, zabíjení, válčení, nic z toho nemá s mírem nic společného. Co dalšího máš rád?"
"Zbraně," odpověděl Jace. "Mám rád zbraně."

"Radši se vrátíme k Alekovi, než si usmyslí, že si Isabela se Simonem v jeskyních užívají nevázaného sexu, a začne vyšilovat."
...
"Je ti doufám jasný, že si všichni myslí, že si právě užíváme nevázanýho sexu," ozval se Simon. "Nejspíš pěkně vyšilujou."

"Umím ti v obličeji číst jako v otevřené pornografické knize. K vlastní škodě, musím dodat."

Simon se na Jace díval, jako by mu připadal fascinující a zároveň trochu znepokojivý. "Já jsem... my jsme někdy... je možný, že jsem tě někdy kousnul?"
Jace si sáhl na jizvu na krku. "Nemůžu uvěřit, že si vzpomínáš zrovna na tohle."
"A taky... taky jsme se po sobě váleli v podpalubí lodi, že jo?"
"Ano, kousnul jsi mě, ano, docela se mi to líbilo a teď už o tom pojďme přestat mluvit," navrhl chvatně Jace.

(...) "Co se přihodí v démoní dimenzi, to taky v démoní dimenzi zůstane," prohlásil Jace.

pája007
25.03.2017

elyonka9643:
pekelné stroje si určitě přečti.
Ještě lepší než nástroje smrti

Laura Krivdova
16.06.2016 5 z 5

Lucie.H: Pekelné stroje jsou taky super. Zatím vyšly v češtině dva díly, ale třetí (poslední) je už dávno přeložený na uložto a Yoli chce vydat i sérii Dark Artices. Vše je od Cassandry Clareové. Jinak neznám nic moc podobného Nástrojům smrti.

Lucie.H
15.06.2016 5 z 5

Neznáte někdo podobnou supr knížku spíše sériové knihy ? :) Pokud ano napište prosím :)

PandaKombajn
05.06.2016 5 z 5

POZOR SPOILERY
Kniha se my moc líbila. Nylon to opět propracované až do poslední věty. Céle řešení Lásky a itů mně bavilo (Jack s Clary, Alec a Magnus, Simon a Isabelle). Líbilo se my vyvrcholení a málem sem se rozbrečela když na ně Simon za poměr. Líbilo se my i přepracování s Emmou a Blackthornovýmy. Svět stínů rozhodně opustit nehodlám a začnu číst Pekelné Stroje.

*Barča*
06.05.2016 4 z 5

Je to jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla, je to skvělé dokončení celé série. Moc mě nebavily scény s Emmou, přišlo mi to zbytečné. Mrzelo mě smrt Sebastiána, jak mohl být obyčejným lovcem stínů.. :( Tohle byl nejlepší díl z celé série, autorka je prostě fantastická!

Laura Krivdova
15.10.2015 5 z 5

Petice za vydání kodexu http://www.petice24.com/petice_za_vydani_kodexu_lovc_stin_v_etin

Nicol González
10.10.2015 5 z 5

Tak a máme tu konec.
Když jsem držela knihu poprvé, tak jsem si nebyla jista jestli si ji přečtu... jestli to skončí vůbec dobře. No, přiznám se, že váhání skončilo po pár vteřinách, které mi stačily na to abych otevřela knihu a ponořila se do posledního dobrodružství lovcu stínu.
Musím přiznat, že tento díl je podle mě nejlepší a rozhodně je emotivnější než předchozí. Dostala jsem nový pohled na celou serii- Valentýn mi nepřipadá jako někdo kdo se vydal špatnou cestou, ale prostě neměl dobrý plán a bohužel následky byly otřesné...
Nevím jak u vás, ale nejvíc jsem asi držela slzy když Sebastián se ptal Jocelyn jak by to vypadalo, kdyby věděla, že celou tu dobu je naživu... potom samozřejmě jeho smrt mě absolutně rozhodila- doufala jsem, že nějak přežije a že konečně by byl ten Jonathan se zelenýma očima...
Ke konci radši nic říkat nebudu- celkově to nebyl žádný happy end- ale život přece není žádna pohádka a při válce jsou vždy oběti...

paja5
01.09.2015 5 z 5

Dočetla jsem ji. Je naprosto úchvatná. Nejlepší knižní série, kterou jsem kdy v životě četla, miluji příběh Jaceho a Clary :) SPOILER!!! Chudáček Jonathan :( Toho je mi líto, má oblíbená postava... :D


Knihu shledávám dokonalou, ve všech ohledech :*

Naty123
05.04.2015 4 z 5

Poslední knížka sice byla nejdelší a opravdu bichle, ale stálo to za to! Začátek byl takový pomalejší. Celkem se tam něco dělo, ale nic moc až tak nějako od půlky to byla naprosto bomba! Hlavně jak Sebastián umíral. To byl pro mě šok jak umřel, a dokonce jsem pro něho brečela a říkala si proč sakra umřel? To není spravedlivý! Škoda že nepřežil no ale nedá se nic dělat, ale aspoň se konečně dali dohromady Alek a Magnus hrozně jim to totiž přeji a samožejmě jsem byla ráda i za Simona nejen, že to pro něho dopadlo dobře co se týče Isabelly, ale stalo se něco neuvěřitelného. Nechci moc Spoilerovat, ale kdo četl tak mě pochopí

Lusicat
06.03.2015 5 z 5

Tuto knížku jsem si přečetla hned jak vyšla v knihkupectví. Odpočítávala jsme dny, kdy konečně vyjde. Těšila jsem se na zakončení celého děje, toho jak to dopadne s ostatními postavami, jak bude probíhat boj mezi hlavními hrdiny a Sebastiánem atd... Když jsem tento poslední díl začala číst, vůbec se mi tam postava Emmy a spol. nelíbili. Jakmile jsme se ale dočetla ke Clary, Jace a ostatním ... tak jsem se do děje vžila. Celou knížku jsem hltala. Čím více stránek jsem přečetla, tím jsem ale byla zklamanější že mi knížka brzy skončí. Musím říci, že u konce jsem kvůli Simonovi brečela jak želva. Tento zvrat jsem nečekala. Simon mě v knížce často štval, ale i přesto jsem si jeho postavu zamilovala. Naštěstí vše dobře dopadlo a já se na konci knížky zase usmívala a měla jsem radost že konec skončil tak jak skončil. Za mě minimálně 5 hvězdiček. TMI jsou mé nejoblíbenější knížky, které si časem ráda přečtu znova. :)

paja5
28.01.2015 5 z 5

Už ji mám doma :33333

zlanonka
27.01.2015 5 z 5

pravděpodobně konec 2015 nebo začátek roku 2016

omnomik
25.01.2015 5 z 5

Nevite kdy ma vyjit tda?(v usa)

zlanonka
11.01.2015 5 z 5

www.petice24.com/za_vydani_infernal_devices petice pro vydání Pekelných strojů v České republice

milunka21
10.01.2015 5 z 5

vyšla devátého

omnomik
09.01.2015 5 z 5

Na bux.cz uz ji maji skladem :o

missPeregrin
03.01.2015

Nemůžu uvěřit že je to poslední díl :(

Viral
19.11.2014

Je to oddálené, protože nečekali, že Cassandra napíše přes 700 stran :D

mona5629
19.11.2014 5 z 5

Osobně se těším , kdybych uměla anglicky přečetla bych si to už dávno , ale jelikož moje ajiná není na světové úrovni musím si počkat a to čekání je nekonečné nejdříve byl datum vydání určen na 31.8.2014 poté se to šouplo na říjen a teď dokonce na 15.1.2015 si jako dělaj srandu nebo co?? -_- -_-

paja5
19.11.2014 5 z 5

Já mám Nástroje smrti koupené z knihkupectví...

monika9701
18.11.2014

Dobrý večer chtěla sem se zeptat kde ste sehnali ty ostatní knížky od casandry na přečtění pekelné stroje sem našla ale zbytek ne ? děkuji za odpoved

paja5
17.11.2014 5 z 5

Je to možné... a zcela s tebou souhlasim... já ji chtela k vánocům.. a když vyjde až v lednu... tak je možné ze budu muset počkat do narozenin (srpen) abych si mohla přát knihu... musíme uznat, ze není z nejlevnějších....

Nikolarka
16.11.2014 5 z 5

Proč to nevydali před Vánocema??? Taková škoda...
Myslíte, že to vydají všechny díly v kompletu??

paja5
28.10.2014 5 z 5

Já umřu... až 15.1. ??????? X( XP

mona5629
27.10.2014 5 z 5

Osobně se těším , kdybych uměla anglicky přečetla bych si to už dávno , ale jelikož moje ajiná není na světové úrovni musím si počat a to čekání je nekonečné nejdříve byl datum vydání určen na 31.8.2014 poté se to šouplo na říjen a teď dokonce na 15.1.2015 si jako dělaj srandu nebo co?? -_- -_-

paja5
23.10.2014 5 z 5

Pak je tu série TID (Pekelné stroje) je to taky moc moc super!!!

Štítky knihy

andělé démoni lovci stínů pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Cassandra Clare (p)
americká, 1973
2013  85%Město z kostí
2015  91%Město nebeského ohně
2015  87%Mechanický anděl
2013  86%Město z popela
2014  85%Město padlých andělů

Kniha Město nebeského ohně je v

Právě čtených49x
Přečtených2 642x
Čtenářské výzvě142x
Doporučených235x
Knihotéce851x
Chystám se číst764x
Chci si koupit315x
dalších seznamech26x