Dívka v pavoučí síti diskuze

Dívka v pavoučí síti https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248256/bmid_divka-v-pavouci-siti-KPA-248256.jpg 4 2164 527

Milénium / Millennium série

< 4. díl >

Mikael Blomkvist a Lisbeth Salanderová opět spolu. Časopis Milénium má nové majitele a proslýchá se, že investigativní novinář Mikael Blomkvist je vyhořelý a uvažuje o změně zaměstnání. Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu sdělí, že pro něj má důležité informace a že se setkal s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná. Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebují. Ovšem Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily. ???Autor původní série Milénium Stieg Larsson bohužel zemřel nedlouho před vydáním Mužů, kteří nenávidí ženy a obrovského úspěchu svého díla se již nedočkal??? --- trochu scestná informace, když poté ještě stihl napsat 2 díly, ne? První díl byl publikován ve Švédsku v roce 2005 a zanedlouho se stal celosvětovým fenoménem. Trilogie vyšla v padesáti zemích světa a prodalo se jí přes osmdesát milionů výtisků, z toho jen v České republice přes čtyři sta tisíc. Milénium se dočkalo i úspěšných filmových zpracování — amerického a švédského. Příběh tajemné punkerky a nepřekonatelné hackerky Lisbeth Salanderové a investigativního novináře Mikaela Blomkvista nepřestává fascinovat fanoušky po celém světě. Především v Lisbeth Salanderové stvořil Stieg Larsson úplně nový typ hrdinky, která změnila moderní kriminální literaturu a stala se jednou z nejvýraznějších popkulturních ikon naší doby. Larssonův svět je tak komplexní a podmanivý a jeho postavy tak silné a živé, že si doslova vynutily pokračování. Napsání čtvrtého svazku se ujal úspěšný švédský spisovatel David Lagercrantz.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Det som inte dödar oss , 2015


více info...

Diskuze o knize (10)

Přidat komentář

siena
03.04.2017

danka13, zdá se, že se dočkáte:)
http://kavarna.hostbrno.cz/clanky/dve-otazky-pro-davida-lagercrantze

olma
15.04.2016

Musím souhlasit s Faraonem. Je to stejná jako by jste chtěli srovnávat fotku s malbou stejné fotografie.


Farishta84
04.01.2016 3 z 5

David Lagercrantz snížil spotřebu kávy u hrdinů téměř na nulu. :)

Dr.Kobr
07.10.2015 3 z 5

Audiokniha. Kniha/zpracování 3/5

fons
03.09.2015 3 z 5

Asi bych se měl zdržet komentáře, když jsem knihu ještě nečetl, ale na srdci mi leží jedna věc. Jakožto grafik s estetickým cítěním mě na knize znepokojuje právě její grafické zpracování. Tím nemyslím, že je špatně navržená, vůbec ne, sama za sebe (a v rámci nově vydané edice) funguje kniha naprosto skvěle, ale pro člověka, který miluje vizuálně sladěné série, je to pěst na oko. A to doslova. Oproti původní červené edici zastává nový díl funkci mých stejně barevných bot na běhání (díky tomu mě nesejme auto) a ostře dává najevo, že čtvrtý díl je zcela od někoho jiného. Kdyby série nabídla vydání dvě (původní i nové zpracování), nadále by pokračovala a duše estetika, puntíčkáře a knihomola by nemusela léčit své pomyslné rány.

Faraon
01.09.2015 5 z 5

Sice jsem knihu nečetl - už je ale na cestě do mé knihovničky. Už několik dní tu sleduji nové komentáře a nemohu pochopit tak rozporuplné názory.
Lidi čtěte to s tím, že to není Larsson ale volné pokračování. Autor udělal vše proto, aby dělal čest "značce" Millenium. ( také se tomu věnoval 3 roky).
Myslím, že ten kdo tuto knihu čte bez srovnávání, tak je s knihou spokojen, ten kdo srovnává, tak je zklamaný.
Přeji všem příjemné čtení

nemeckovatereza
01.09.2015 4 z 5

ještě jsem knihu nedočetla (jsem lehounce za šachovou partií ) ale zajímalo by mě jak moc by komentáře ovlivnilo, kdy se nevědělo, že to napsal někdo jiný....jestli díky tomu jinému jménu k tomu lidi nepřistupují skepticky už při prvním řádku....

pajonek
31.08.2015 5 z 5

...jediná chybička se vloudila na straně 223 ... šachové zahájení 1.e4 b5 není polská obrana!
Jedná se o Polský gambit - a to je úplně něco jiného ...
Polská obrana je odpověd černého b5 na tah bílého d4 /1.d4 b5........
...jinak kniha bez chybky
_________________________________
......vybírat si knihy k přečtení podle zdejších komentářů a hodnocení je naprostý nesmysl

helenkan
15.08.2015 4 z 5

Larsson ve svém Miléniu nasadil laťku hodně vysoko.Bude tohle dílo taky tak dobré? Necham se ráda překvapit a patřim mezi zvědavce. :)

nai.ivka
24.07.2015 2 z 5

Jsem na to zvědavá.

Čtvrtý díl píše pro švédské nakladatelství Norstedts spisovatel David Lagercrantz. Vedoucí nakladatelství Eva Gedin uvedla, že nový román bude zcela originálním dílem, a nebude obsahovat nic z nedokončené Larssonové verze.

Když jsem si znovu přečetl celé Larssonovo Milénium, uvědomil jsem si, jak je to komplexní dílo. Jak do sebe vše zapadá. Bylo těžké proniknout do této celistvosti a zároveň ji nenarušit. Musel jsem všechno absorbovat. Orientovat se v prostředí a vtělit se do jednotlivých postav. Nejjednodušší pro mě bylo pochopit Blomkvista, on je tak trochu moje alter ego.
David Lagercrantz