Prastarý meč diskuze

Prastarý meč https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/289399/bmid_prastary-mec-aE1-289399.jpg 5 508 95

Magnus Chase byl vždy problémové dítě. Po té, co jeho matka záhadně zemřela, žil sám v ulicích Bostnu, přežíval díky svému důvtipu a držel se vždy o krok napřed před policií a soudci. Jednou ho najde jeho strýc, kterého sotva zná a o kterém jeho matka tvrdila, že je nebezpečný. Strýc Randolph mu však poví neuvěřitelné tajemství: Magnus je syn Norského boha. Vikingské mýty jsou pravdivé. Bohové Asgardu se připravují na válku. Trolové, obři a ještě horší nestvůry se rozplývají nad soudným dnem. Aby zabránil Ragnaroku, musí Magnus prohledat všech Devět Světů a najít zbraň, která je ztracená už několik tisíc let. Když je napaden ohnivým obrem a musí si vybrat mezi vlastním bezpečím a životy stovek nevinných lidí, udělá Magnus fatální rozhodnutí. Někdy, aby člověk mohl začít nový život, musí zemřít...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Magnus Chase and the Gods of Asgard - The Sword of Summer , 2015


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Arte
02.05.2019

Mohu se zeptat, lze přečíst pouze první díl a přestat, nebo na sebe knihy navazují? Je děj první knihy ukončen? Díky :)

VWDarkness
15.07.2016 5 z 5

Podle mě The trials of Apollo přeloží, protože- jak se Rick vyjádřil- to bude další pentalogie. Momentálně ji čtu a musím říct, že je to vážně PECKA! :)
Co se Demigod diares a The demigod files týče, tak by měl fragment uvažovat o přeložení, protože tam jsou příběhy, které čtenáři základních sérií (Percy Jackson a Bohové Olympu) něco vysvětlí.
Například v The demigod files je příběh o tom, jak se Festus opět probral k životu nebo jak se z titána Boba a Percyho stali kamarádi (ten příběh byl pro mě celkem důležitý, protože když jsem četla Hádův chrám, tak jsem si říkala, jestli mi něco v minulých dílech neuteklo).
A nesmím zapomenou i na knihu Demigods and magicians, která se skládá ze tří příběhů a pojednává o tom, jak se sourozenci Kaneovi potkají s Annabeth a Percym. (Taky pecka! :))


Jass
22.06.2016 4 z 5

barleyfox: Týjo, tak tohle mi úplně uniklo :), jak se to mohlo stát? Ale stále jsem optimistou, Percy Jackson je dost oblíbený a myslím si, že Apollo přeloží. Ale ano, uvidíme... :)

barleyfox
22.06.2016

Demigod Diaries jsou taky úzce spjaté a přesto je nevydali... Tak se uvidí no.

AlexJackson
10.06.2016

Já doufám že jo. Knihy od Riordana miluju, hlavně Percyho Jacksona.

Jass
07.06.2016 4 z 5

Přijde mi to dost pravděpodobné, když vydávají i tuhle sérii. The Trials of Apollo je navíc úzce spjatá s oblíbeným Percy Jacksonem, takže to považuji za dost pravděpodobné, i když žádné oficiální zprávy se ještě neobjevily...

AlexJackson
07.06.2016

Myslíte že vyjde i The trials of Apollo?