Les kostí diskuze

Les kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79622/bmid_les-kosti-3kQ-79622.jpg 4 442 87

Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku.... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Forest of Hands and Teeth , 2009


více info...

Diskuze o knize (12)

Přidat komentář

EressielS
01.02.2017 4 z 5

Moc hezká knížka, jen mě trochu vadí že tam umřel Travis a Jed...:( Ale jinak se mi to líbilo! ;)

Popelka01
27.12.2016

Spoilery!
Kniha mě nadchla! Úžasný čtiví příběh... Prožila jsem celou knihu s Travisem a Mary, a však neočekávala jsem, že Travis zemře... Trošku mě to dokázalo rozbrečet. No co... Moc by mě zajímalo, co se dtalo s Cass, Jakobem a Harrym. Vím, že nejspíše zemřeli, a však jak dlouho? Nestýskalo se Cass po Mary?? To jsou otázky, na které asi odpověď nezískám. A co teprve Jed? Vím, že ho smetla voda, ale tak nějak jsem doufala, že ho Mary najde. Z celého velmi silného příběhu mám smíšené pocity. Ale tuto knihu hodnotím velmi dobře.
Btw: Autorka krásně popsala pocity Mary, že jsou obklopení nehynoucí smrtí.


paja5
07.11.2015 5 z 5

Ahamm.. diky :)

paja5
07.11.2015 5 z 5

Prosím vás, víte někdo něco o filmu?

paja5
02.09.2015 5 z 5

SUPER, ALE JE MI LÍTO PŘEDEVŠÍM TRAVISE :(

Markouš
25.01.2015 3 z 5

OBSAHUJE SPOILERY
Z knížky mám celkem smíšené pocity. Sesterstvo mi přišlo až moc tvrdé. Největší zklamání bylo, že z celé knihy přežila jen Mary, která mi přišla naivní. Také jsem autorce vyčítala, že zabila Travise, kterého jsem měla z celé knihy nejradši. Ale kniha má nádherné grafické zpracovaní a je napínavá.

sarush
25.12.2014 5 z 5

POZOR, OBSAHUJE SPOILERY!!!
Kámoška mi doporučila, že mám číst 3 díl a první dva mám přeskočit. To jsem taky udělala.
Před pár dny jsem se ale pustila do prvního dílu. Popravdě zombíky, moc v lásce nemám. Nečtu o nich knížky, ani se nedívám na filmy. Tady je to ale něco jiného. Tady je nával Nakažených, kteří zabíjejí ostatní lidi, kteří jsou za ploty a lidé se jim snaží vzdorovat. Je tu možnost nákazy a potom, se stát jedním z nich. Tohle se mi na celé knize líbilo. K
když uteče Mary a ostatní, jak bojují o život. Bojují o svůj holý život a Mary se, žene za svým snem, Za svým oceánem.
Největší čáru přes rozpočet mi autorka udělala, když zabila Travise :////. Oblíbila jsem si ho a to moc, myslela jsem si, že ti dva budou spolu. Jenomže, aby toho nebylo málo, tak ona jediná se dostane k oceánu a všichni...no... jsou kaput. Popravdě, takový konec jsem nečekala a doufala jsem, že to padne dobře. Když už nic jiného, tak aspoň Mary přežila :)
Obálka je krásná!!!!

Lorrainee
25.06.2014 1 z 5

Z traileru na knihu jsem měla husí kůži. Sesterstvo, zombie... proste jsem se těšila na opravdu děsivé počtení, ale vite co je tady opravdu děsivé? Že to ta blbá kachna Mary přežije...

linda0728
23.06.2014

jak se jmenuje 3 díl prosím

SafiraDarkfire
04.04.2013 5 z 5

První kniha o Zombicích kterou jsem četla a dost mě uchvátila četla jsem ji jedním dechem. Což možná právě proto. Ale na konci už mi to přišlo zdlouhavé a tak nějak jsem začala přemýšlet o čem ta kniha vlastně je. Akorát o tom dostat se k oceánu a když se tam dostala? Zjistila že je vlastně sama a o všechny přišla. Což mě vlastně zamrzelo, ale potvrdilo to kolobeh života, když člověk jde za svými sny většinou o všechny příjde. Líbilo se mi propojení toho že se to odehrává v daleké budoucnosti, kdy už vlastně neexistuje New York a další naše již známá a obrovská města. Velice hezká kniha a přemýšlím nad přečtením dalšího dílu.

deedulka
15.03.2013 3 z 5

První kniha s tematikou nemrtvých, kterou jsem četla (pár filmů už za sebou mám). Dějovou linii zahajuje popis oplocené vesnice, kde plot brání vnitřní svět před nemrtvými v lese a je pro ně zároveň vězením. Celou knihou prostupuje snění Mary o světě někde za plotem, kde je oceán a město s vysokými budovami, o kterých jí vyprávěla matka. Vlnou osudu bude muset zjistit, jestli existuje. Mary mi chvílemi přišla trochu jako blázen, že jsem měla chuť s ní zatřást a zakřičet na ni ať se probere nebo ať se Travise konečně zeptá "Proč?", než aby na sebe skoro celou knihu koukali jak dvě telátka. Její bratr Jed měl taky svoji slabou chvilku, kdy mu ruplo v makovici a choval se ke své sestře jako psychopat a pak najednou zase normálně. Harry byl otravně nerozhodný - ze začátku jo, pak ne a nakonec opět ano. :) Cassy je další podivín do party, rozhodně není předvídatelná a moc jsem si ji neoblíbila. Chová se místy jak nána. :) Sympatický po celou dobu mi byl asi jen psík Argos, jenž projevil obrovskou odvahu. :) Uvidíme co autorka předvede v dalším díle.

Jaymay
08.01.2013 2 z 5

Dvě hvězdy za poutavě napsaný a dobrý námět ale celkový dojem na mně neudělala kniha vůbec. Hlavní hrdinka mi byla hned od začátku nesympatická, ty její opakující se obavy a srdceryvné výlevy a pobožné kecy ( jak může Bůh pomoct, atd.) už mi opravdu lezly krkem a ten konec, všichni poumírali a ty, které chtěla zachránit, tam nechala....no tak to zabila....upřímně to pro mě bylo utrpení i ti její přátelé, následovali ji, ale byli skeptičtí víc než my k volbám prezidenta....pokračování si asi nekoupím...leda tak půjčím...když už..
souhasím s komentářem uživatele netty.vanity