Čierne koráby, druhý diel diskuze

Čierne koráby, druhý diel https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103560/cierne-koraby-103560.jpg 5 54 4

Příběh patří rámcově do třináctého až patnáctého století před naším letopočtem, do doby, kdy Kréta ovládala Středomoří a Trója byla ještě kvetoucím městem. Hrdinou knihy je Bělovlasý, čtrnáctiletý rybářský kluk z okolí Tróje. Při prvním samostatném lovu se dostane se svou loďkou do bouře, je zanesen daleko od rodných břehů a zachráněn na fénickém korábu. Fénický kupec ho jako otroka prodá za drahé peníze ( vždyť má téměř bílé vlasy, a to je mezi černovlasými lidmi z jižních zemí vzácnost ) do Egypta, kde je Bělovlasý určen za oběť pro krokodýlího boha Sebeka. Podaří se mu však obludu zabít a prchnout. Tím na sebe přivolá kletbu mocných Sebekových kněží a je Egyptem stíhán. Dostane se na loď řeckých pirátů, kteří plundrují pobřeží, a spřátelí se s jejich náčelníkem Terteem, jemuž v šarvátce bezděčně zachránil život… A to je pouhý začátek dlouhé řady dobrodružství, jimiž provází Bělovlasý v rychlém, napínavém sledu. Ilustrátor v tiráži: František Kudláč ml.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Czarne okręty , 1975


více info...

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

GepardLady
25.11.2017 5 z 5

Vysledovala jsem tu úžinu u někdejší Tróje do Marmarského moře, pak úžinou u dnešního Istanbulu na sever do Černého moře a pak už opravdu nevím :-) Možná pluli po Jižním Bugu...?

FlLys
19.10.2012 4 z 5

Zajímalo by mě kudy všudy se na lodi plavili, mám jistý typ, kterou řekou mohli směřovat na sever, ale škoda, že nebyla přiložena mapka, protože mi to někdy nedává smysl. Máte někdo nějaké typy kudy vedla tato dobrodružná výprava?