Tomáš Petráček

česká, 1972

Diskuze (16)

Přidat příspěvek

siena
28.11.2023

Chesterton, nejste jediná, která čte tyto komentáře. Možná je tu někdo, podobně dalek vašemu vhledu do světa literatury a světa obecně, jako já, kterému má poznámka o pořadech bratrů dominikánů Dominikánská 8, přijde vhod. Jsou to skvělé pořady na témata, které souvisejí i s uměním a historií. Poté, co jsem měla tu možnost skrze diskuze, poslední, co bych si pomyslela, že budete souznít s panem uživatelem "cinik". Je to vlastně svým způsobem zábavné...

siena
26.11.2023

Abychom se vrátili k tomu podstatnému tady, tedy k tvorbě autora. Mohla bych doporučit pořady Dominikánská 8 a vyhledat si díly s Otcem Petráčkem...


Chesterton
25.11.2023

Jejda.
To nebyl žádný pokus!
Hlavně neutrácejte za zbytečnosti :o)

siena
25.11.2023

Hezký pokus, přesto si ty peníze raději nechám pro zmíněný Christnet...

Chesterton
25.11.2023

Aha :o)
Vaše volba.
Rozhovor byl pouze o faktech.
Nebylo to Echo24, ale DVTV.
I křesťanské zdroje mohou být zaslepené :o)

siena
25.11.2023

Tak jsem konečně našla jaký to zajímavý rozhovor vlastně. Škoda peněz! Už jsem měla možnost se "potkat". Ten jeho výlev neměl v sobě ani špetku argumentů, natož faktů. Byl to čistě osobní výlev, kde se otřel i o rektorku UK. Až překvapivě, na právníka.
(Drzé čelo lepší než rovný přístup. Echo24, 26.8.2023)

Jak jsem napsala, vaše věc, čemu dáváte přednost, co považujete za zajímavé, za racionalitu práva. Já raději zůstanu u křesťanských zdrojů, u představitelů, kteří se opírají o svou víru, ale nejsou zaslepení...

Chesterton
25.11.2023

NIKOHO NEOKOPÁVÁM!
Pouze jsem přidala odkaz na zajímavý rozhovor s právníkem . . .

siena
25.11.2023

Celkem by mě zajímalo, jak ten můj příspěvek souvisí s demokracií, i když vlastně raději ne. Jinak, pobavilo, že se od rozhovoru čeká nějaké vyvažování. Ale nemám samozřejmě ty vaše rozhledy. O to více pak pobaví to vaše prvoplánovité okopávání Otce Petráčka v intencích vzývaných konzervativních kruhů. Že zrovna vy budete jejich fanouškem bych nečekala, ale každý štěstí svého strůjce.

Chesterton
25.11.2023

To bychom určitě mohly.
Jen mi, prosím ujasněte slůvko SMÍTE, v téhle Vaší závěrečné větě:
"A třeba bychom si mohli počíst v nějaké poučené recenzi práce Otce Petráčka... jestli tedy ho "smíte" ??????vůbec číst..."

Mám tu jednu Petráčkovu knihu v přečtených i v komentářích, takže určitě SMÍM :o)
Lépe řečeno rozhovor s otcem Petráčkem . . .
Ale buďte v klidu - nikdy si nic nenechám zakazovat. Žijeme v demokracii, nemusíte mít o mně starost.

siena
25.11.2023

"Zde by se i siena mohla dovědět, kde je pravda :o)
Moc pěkný rozhovor založený na faktech a racionalitě práva !"

Zrovna o těch faktech, je moc hezky napsáno v příspěvku pana Šindeláře právě na Christnetu...

O mou radost se nemusíte starat, ani o to, zda-li a co čtu. Zdá se ale, že vy sama byste potřebovala, nemusela byste trávit čas s nějakou sienou. A třeba bychom si mohli počíst v nějaké poučené recenzi práce Otce Petráčka... jestli tedy ho "smíte" vůbec číst...

Chesterton
25.11.2023

Sieno, čekala jsem, že se chytnete:)
Podsouváte mi něco, co nepíšu! Čtěte si, co chcete! A hlavně - zkuste věnovat víc času čtení knih (třeba) nebo přírodě a sama sobě mimo svět virtuální diskuze. Budete radostnější :o)

siena
25.11.2023

Jakože, když někdo něco řekne na DTVT, tak je to pravda, nic než pravda? Co k tomu jen říct...
Pro ty, kteří si to nemyslí, tak bych doporučila Christnet, bez placení, stojí na dobrovolné podpoře. Hlavně jsou to stránky křesťanské, žádná reklama a PR "obličejů".

siena
04.09.2023

Tak, už o cosi méně dryáčnické, přesto si dovolím znovu doplnit.
Pan proděkan se už omluvil za svá hanebná prohlášení směrem ke studentům. Nemusí vedení fakulty souhlasit s názory pana profesora Petráčka, může samozřejmě s ním rozvázat pracovní poměr, tedy s oběma pány, jak je ve článku uvedeno, ale chování vůči studentům je více než hanebné. Jen pro ty, kteří neví, co postgraduální vzdělání obnáší... každý rok probíhá hodnocení studenta. Jednak samozřejmě jeho školitelem, ale také oborovou radou. Jestli tedy dnes pan proděkan pronáší do médií, co pronáší, tak to jde především za tamní oborovou radou, tedy i za ním. Co ovšem v článku uvedeno není, bohužel, Teologické fakultě byla pozastavena akreditace v oboru Teologické nauky (!). Nemůže na tento obor příjímat studenty do magisterského studia... Je smutné to jen pozorovat, rozhodně smutnější to musí být pro samotné studenty.

siena
30.08.2023

"... Postavila jste se na stranu primadony s mediálními konexemi ..."
Už tohle, kromě místa otištění, mnohé vypovídá o autorovi. A ač sám tvrdí opak, jen přiživil spekulace, proč byl pan Petráček odejit. V celém to svém blábolu, omlouvám se, ale jinak to nazvat vážně nelze, není žádný argument, žádná polemika s panem Petráčkem. Doporučila bych, kdo by měl zájem, přečíst si texty pana Petráčka, i rozhovor, který dal po svém odvolání. Také vyjádření Otce Mohelníka. Neskončit jen u toho osobního výlevu pana Kříže.

Chesterton
30.08.2023

https://echo24.cz/a/Hztz6/komentar-kriz-petracek-ktf-rektorka-uk-drze-celo-lepsi-nez-rovny-pristup

Cinik
12.11.2016

Klasický modernistický autor...