Jan Hnízdil

česká, 1958

Diskuze (8)

Přidat příspěvek

Taťka Hraboš
20.12.2021

Panu doktorovi tak trochu chybí schopnost sebereflexe a pokora. Rád píše o psychopatech, přitom s nimi sdílí leckterý rys. Na co má jiný názor, to je automaticky špatné, a také to dokáže dát razantně najevo. Připadá mi jako permanentně naštvaný člověk, což rozhodně není v souladu s jeho vlastním učením (ale možná se tak chová jen v kontaktu se sdělovacími prostředky). Nic to ovšem nemění na tom, že jeho knihy mám rád a lze v nich najít spoustu zajímavých a inspirativních myšlenek a informací. V mnohém má pravdu, jen ta pravda občas nebývá tak černobílá, jak ji podává.

Greenfingers
19.12.2021

Jan Hnízdil napsal také několik knih o psychosomatice. Pár jsem jich přečetl a zprvu mě docela zaujaly.I když preferuji klasické způsoby léčby, ty alternativní úplně nezavrhuji (v duchu hesla"topící se i stébla chytá).
Úplně se však s panem"doktorem" rozcházím v názorech na Covid-19. Vyjádření v jeho blogu považuji za zcela zcestná, fantasmagorická a nevědecká. Bohužel, jako relativně známá osobnost svými veřejnými projevy "dodává munici" různým konspirativcům z řad odpůrců vakcinace.


Sova15
21.06.2021

Doktora Hnízdila mám ráda, tedy jeho Rady a názory. Ale když jsem ho navštívila v jeho ordinaci i se svou maminkou, zrozpacitela jsem. Ač jsme měly každá jiné zdravotní problémy, dostalo se nám stejných rád. - odpočinek, vyhnout se stesu, lázničky, zhubnout....ano, to nic nezkazí. Ale mám dojem , že si doktor Hnízdil právě na radach, co nic nezkazí vybudoval výnosný byznys. Proč ne? Dělá, to co ho baví....
Jeho názory v době pandemie jsou ale úplně mimo. Pracuji v nemocnici, pokud vám, pane doktore, chybí informace a zkušenosti, přijďte se podívat. Třeba potom přestanete nabádat k nenošení rousek.

Jejda
22.09.2020

Knihy od pana doktora Hnízdila jsou jedna věc. To ovšem, jak nyní veřejně brojí proti nošení roušek je v rozporu nejen se zdravým rozumem, ale i s lékařskou etikou. :-(

Martin8595
05.03.2019

Již jsem od pana doktora něco přečetl a proto mne zaráží ta spousta negativních reakcí na něj od lidí, kteří navštívili jeho ordinaci! Vyjma dvou se dočtete jen o aroganci a dalších negativech v přístupu k lidem, kteří jej navštívili. Také by mne zajímalo, když je takový specialista, tak se mu nemůžete dovolat, nespolupracuje s více pojišťovnami, protože návštěva u něj není zrovna z nejlevnějších a pod.

bytost
22.03.2016

Znáte desatero lékaře, které sepsal MUDr. Hnízdil? 

1. Nevěřte slepě lékařům. Naslouchejte signálům těla. Nemocí vám hlásí, že tímto způsobem už dál žít nemůžete. 
2. Převezměte zodpovědnost za vlastní zdraví. Nespoléhejte na zázraky medicíny. Restart už se nemusí podařit. 
3. Žádná instituce vám klidné stáří nezajistí. Pečujte o své rodiče. Vychovávejte děti k tomu, aby pečovaly o vás.
4. Nespoléhejte na peníze. Udržujte dobré vztahy rodiny a přátel. Mějte rádi nejen sebe.
5. Zkuste žít alespoň jeden den bez elektrospotřebičů. Pokud kolaps nastane, budete připravení.
6. Neposlouchejte projevy politiků. Šíří zdraví nebezpečné negativní emoce. Když se objeví na televizní obrazovce, přepněte na přírodovědecký program.
7. Chraňte životní prostředí jako sami sebe.
8. Práce, která přináší uspokojení vám a prospěch co největšímu počtu lidí, je nejzdravější.
9. Zdravá strava sama o sobě nestačí. Neméně důležité je kdy, jak a s kým si jídlo vychutnáte. Občasný půst vám jen prospěje.
10. Sportujte pro radost. Nehoňte se. Stejně se nedohoníte.

Manifest blech
03.07.2013

Člověk, který dokáže psát o problémech doby tak, že Vás začnou více zajímat.

WEIL
17.08.2011

1.)
Výborný člověk, lékař, který vidí do problematiky dopingu a řady jiných problémů ve sportu i zdravotnictví.

2.)
Psal obhajující lékařské posudky pro řadu česých sportovců, u nichž bych zjištěný dopink (např. tenista P. Korda, či B.Ulihrach).