Gillian Flynn

americká, 1971

Diskuze (12)

Přidat příspěvek

Candide
28.08.2019

Od Gillian Flynn jsem nic nečetla, pouze jsem viděla filmová zpracování Zmizelé, Temných koutů a Ostrých předmětů. Zmizelá mě nadchla, ale v TK jsem vraha uhodla před polovinou a v OP jej manžel při společném sledování odhalil dokonce ve druhém díle z osmi. Z toho jsem usoudila, že mi její příběhy nemají co nabídnout a do jejich knižní podoby se nemám chuť pouštět.

preciousek
19.06.2019

Po přečtení Zmizelé mám pocit, že si od této autorky už nic přečíst asi ani nechci :D


orangerose
15.05.2019

líbí se mi od ní knížky: zmizelá,ostré předměty, temné kouty :)

doporučuji, chytnou vás do čtení že nemůžete odtrhnout oči od nich :)

zbožňuju_knihy
16.07.2018

Přiznávám, že patřím do druhého tábora a vůbec nechápu, co je tak skvělého a úžasného na této autorce. Mám dokonce pocit, jakoby se část populace nechala zmanipulovat masivní reklamou, jinak to nevidím. Temné kouty jsem například s náramnou chutí prodala a Skvrna? spoiler: Hezký obal, ale nic si od toho neslibujte, jen splácaninu: lehké žena, která se pouští do něčeho o čem ví tužku a nakonec zjistí, že je prostě hloupá a malý kluk ji zmanipuloval, kam chtěl. No to je tedy něco. hm :-(

sima176
30.01.2016

Všechny její knihy jsou skvělé, těším se na další :)

caracol
05.01.2016

hned po přečtení "Zmizelé" jsem si říkala, že takových autorů je potřeba víc.... Děj vás zcela pohltí a nemůžete se od čtení odtrhnout, protože prostě MUSÍTE vědět, co bude dál.

Od autorky jsem četla zatím všechny její knihy. A už se moc těším na další.

nejpet
17.10.2015

Oceňuji fascinující a znepokojivý styl psaní, originální až mrazivá témata. Po přečtení si vždycky musím dát nějakou laskavější knihu, abych se trochu srovnala, ale rozhodně se těším na další!

Patw
01.06.2015

Musím přiznat, že Zmizelou jsem po pár stránkách odložil a divil se jak je možné, že je to takový bestseller. Pak se mi do ruky dostala kniha Ostré Předměty a já objevil kouzlo této autorky. Knihu jsem měl rychle přečtenou a hned jsem sáhl po další. To kouzlo z Ostrých Předmětů pokračuje i do světa knihy Temné kouty. Kniha Temné kouty mě opravdu vtáhla do děje, překvapila svými zvraty, informacemi a já... já kromě toho, že knihu jsem si užil, jsem se rozhodl, že dám přeci jen znovu šanci Zmizelé. Gillian Flynn to opravdu umí a dokazuje to naplno, jsem opravdu zvědav s čím přijde příště (jak jsem se dočetl čeká nás od ní jedna detektivka a jedna young-adult tvorba) a její tvorbu budu očekávat.

TessaJean
24.12.2014

Nejlepší spisovatelka! Skvělý styl psaní, se čtenářem si pohrává a umí navodit tu správnou atmosféru a hlavně zvrat,který by jste rozhodně nečekali. Doufám, že napíše další knihu a to co nejdříve. Lidem, kteří milují napínavé thrillery rozhodně doporučuji právě knihy této populární autorky.;)

Anerik
07.11.2014

Jsem v rozpacích, po tom co jsem četla jak je skvělá spisovatelka a dobře píše. Způsob jakým píše se mi moc dobře nečte. Je to první autorka u které jsem přeskakovala stránky, protože se mi dělalo z obsahu fyzicky špatně. Bylo to u knihy Temné kouty (popisování účinků drog, rituální zabíjení býka). Nechápu jak mohla dostat ocenění kniha roku. Kniha Ostré předměty byla lepší, ale také nic moc. Vůbec nevím co čekat od knihy Zmizelá, možná to bude první kniha kterou nedočtu. Knihy od této spisovatelky nikomu nedoporučím.

Babouš
16.11.2013

Jedna z nejlepších současných spisovatelek. Umí navodit atmosféru napětí a pohrává si se čtenářem jako kočka s myší.

Katka.Z
09.08.2013

Její knížka Ostré předměty mě velmi zaujala a přečetla jsem ji jedním dechem.Je to skvělá spisovatelka! :)