Gillian Flynn citáty

americká, 1971

Citáty (24)

"Propána, Nicku, proč se ke mně tak fantasticky chováš?" Správná odpověď měla znít: Protože si to zasloužíš. Miluju tě. Jenže on řekl: "Protože je mi tě líto." "Proč?" "Protože se musíš každé ráno probudit a být sebou."


Bylo překvapivé, že jste mohli uprostřed noci strávit celé hodiny předstíráním, že je všechno v pořádku, a za denního světla pak po třiceti vteřinách vědět, že to prostě není pravda.


Bylo překvapivé, že jste mohli uprostřed noci strávit celé hodiny předstíráním, že je všechno v pořádku, a za denního světla pak po třiceti vteřinách vědět, že to prostě není pravda. - Patty (Temné kouty)


Co je na tom špatného, být jen máma?


Co můžu říct muži, který ví, jak přemýšlím, a přesto vedle mne v noci spí se zhasnutým světlem?


Často neříkám věci nahlas, i když bych měl. Dokážu všechno držet v sobě a rozškatulkovat si to, až už je to někdy k nevydržení: moje nitro je někdy jako sklep, ve kterém jsou uloženy stovky lahví vzteku, zoufalství a strachu, ale nikdo to na mně pouhým pohledem nepozná. (Zmizelá)


Depresi vždy označují za melancholii...


Dítě odkojené jedem bere bolest jako příjemnou věc.


Já si myslím, že některé ženy neumějí být matkami. A některé ženy neumějí být dcerami. Ostré předměty


Je něco znepokojivého na tom, když si člověk vybaví hřejivou vzpomínku a cítí se naprosto vychladle.


Je rozdíl, jestli někoho opravdu miluješ, nebo jestli miluješ jen představu, kterou o něm máš. (Zmizelá)


Je to ponižující, stát se tím, čím jste kdysi pohrdali. - Zmizelá


Jsem těhotná láskou!


Jsi lepší než nějaká knížka, jsi lepší než všechno, co by si někdo dokázal vymyslet.


Láska je nekonečná schopnost světa všechno měnit, jsou do ní vetkány lži, nenávist, dokonce i vražda, nevyhnutelně v ní kvetou její protiklady, je skvostnou růží, která slabě voní krví. (Zmizelá)


Lidi chtějí věřit, že znají ostatní lidi. Rodiče chtějí věřit, že znají své děti. Manželky chtějí věřit, že znají své manžele. - Zmizelá


Moje matka vždycky svým dětem říkávala: když se chystáte něco udělat a nevíte, jestli je to dobrý nebo špatný nápad, představte si ho vytištěný v novinách, kde si ho celý svět může přečíst.


Moje matka vždycky svým dětem říkávala: když se chystáte něco udělat a nevíte, jestli je to dobrý nebo špatný nápad, představte si ho vytištěný v novinách, kde si ho celý svět může přečíst. (Zmizelá)


Nepamatuji si, že bych něco, co jsem se dozvěděl, slyšel nebo viděl poprvé, z první ruky. (...) Doslova jsem všechno už někdy viděl, a co je nejhorší, z čeho se div nezblázním: zkušenosti z druhé ruky jsou vždycky lepší. Představa je jasnější, (...), úhel kamery a zvukový záznam ovlivňuje mé city tak, jak to skutečnost už nedokáže. (...) Když nás někdo zradí, víme, co máme říct, když nám někdo drahý zemře, když si chceme hrát na borce, chytráka nebo idiota, víme, co máme říct. (...) Je to velice těžká doba k tomu, abyste byli člověkem, opravdovým, skutečným člověkem, a ne jen souborem lidských vlastností zvolených z nekonečného automatu povah. A jestli všichni jen hrajeme, nemůže existovat něco takového, jako je spřízněná duše, protože nemáme ryzí duši. (Zmizelá)


Připadá mi, že kus tvého srdce vlastně nepracuje, dokud nemáš děti. Jako kdyby bylo stále uzamčené. Já jsem se stala ženou, teprve když jsem v sobě pocítila pohyby Mackenzie.


Spánek je jako kočka: přijde za tebou jen když ho ignoruješ. (Zmizelá)


Spánek je jako kočka: přijde za vámi jen tehdy, když ho ignorujete. (Zmizelá)


Ty bys doslova lhal, podváděl a kradl - a klidně i vraždil, sakra - jen abys lidi přesvědčil, že seš hodnej kluk," řekla mi jednou Go. - Zmizelá


Velice rád lžu tak, že věci neříkám. (Zmizelá)