soupik2012 soupik2012 diskuze u knih

☰ menu

Pramen života Pramen života Thomas Thiemeyer

Knihu mám poslechnutou, až to půjde, přesunu z diskuze do komentářů. *

Tak to bylo pořádné Waterloo. Ani nemám moc chuť tuto knihu komentovat. Nezafungovalo vůbec nic. Bez napětí, nápadu, myšlenky. Děj je průhledný, plytký. Možná tak vhodné pro děti do 7 let? Pouze dějová linka s Kattou a její setkání s termity mě celkem bavilo. Ale jinak, ach jo.

SPOILER:
Skupina studentů, ale nedělá jim žádné problémy ovládat zbraně. Stačilo jednou ukázat. Tady zaměříš, tady se díváš a pozor na zpětný ráz. Nebo létat s letadlem a to dokonce za velmi nepříznivých podmínek. Však to má natrénované ze simulátorů. Nebo výprava za zneškodněním bomby. Ale jak to provedou netuší. Však to nějak dopadne. Uvidíme na místě. Skupina útočících dronů, ale čtveřice střílejících dětí, vše přežije bez jediného zranění. A jak to řeší spisovatel? Slovy: Neuvěřitelné, ale nikomu se nic nestalo. Tak to podepisuji. Neuvěřitelné. Štěstí, že tato série končí. Na další pouť bych se již nevydala.

Audiokniha je zpracována, tak jako celá série velmi dobře. Čte Marek Holý.

12.06.2020 2 z 5


Praskliny Praskliny Klára Vlasáková

Knihu mám poslechnutou, až to půjde, přesunu z diskuze do komentářů. ***

Kdybych měla tuto knihu ohodnotit jedním jediným slovem, tak mě okamžitě napadle fantasmagorie. V podstatě se jedná o společenský román, který se autorka mermomocí snažila naroubovat do nějakého mystického prostředí. Zafungovalo to asi tak, jako když se budete snažit spojit dva stejné póly magnetů. Přitom mě anotace tak moc zaujala, že jsem neváhala a audioknihu si pořídila, aniž jsem před tím znala autorku. Začátek byl slibný. Zhruba do poloviny knihy mě to vážně bavilo, ale postupem času se příběh nikam neposouvá a pomalu se začne tříštit na malé kousky. Místo té pitomé koule, se autorka měla věnovat pouze klimatickým změnám. Jednotlivé kapitoly jsou v podstatě povídky. Drobné příběhy všech aktérů tohoto příběhu, které se různě propojují a proplétají. Audioknihu čte má velmi oblíbená rétorka Tereza Dočkalová. Odvedla fantastickou práci. Stejně zdařile se povedlo vybrat také hudební podkres.

25.05.2020 3 z 5


Nenalezená Nenalezená Remigiusz Mróz

Málo která kniha dokáže čtenáře vtáhnout do děje od první řádky. Bohužel ve snaze příběh co nejvíc zamotat a udělat atraktivní se stalo to, že sám autor se v příběhu patrně natolik zamotal, že už se z něj nevymotal A tak zůstalo nezodpovězeno několik dost zásadních otázek. Několik kroků se navíc jevilo jako značně nepravděpodobných. Jak Kasandra vlastně věděla kam přesně má Damiana poslat? Tajná místa které znají jenom oni dva? Divný ne? Ani mi nepřijde příliš uvěřitelné, že by Damian tak snadno uvěřil tomu, že Kasandra, je vlastně Ewa. Také kroky policie jsou nepravděpodobné. Vpředu hlídají dva policisté a vzadu pouze jeden? No hodilo se to do příběhu, ale s realitou to má pramálo společného. A ten závěr? Proč Damianovi podává policista pomocnou ruku? Jaký k tomu má důvod? I přes tento značný nedostatek, protože sepsání pokračování není příliš reálné, dávám plný počet bodů. A to především díky vynikajícímu audioknižnímu zpracování, které se velmi povedlo. Zbigniew Kalina, Zuzana Truplová. Přestože si poslechnu měsíčně cca 6-8 audioknih, tak tuto dvojici jsem poslouchala vůbec poprvé a hned si je řadím mezi nejoblíbenější.

13.10.2018 5 z 5