Nagadir Nagadir diskuze u knih

☰ menu

Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Rozporuplné pocity, začátek byl fajn, jak se Alyssa dostala do Říše Divů a společně se Zachem se musela poprat s některými věcmi, to prostě fungovalo skvěle, nicméně jakmile byl Zachyriáš odklizen do pozadí, všechno se tak nějak příliš zamotalo a už to prostě nebylo ono. Morfeus je sice fajn postava, bohužel, taky jediná, která mi víceméně přirostla k srdci, protože je to falešný bastard a člověk alespoň neví co od něj čekat. Alyssa by mi nevadila, pro mě to byla taková neutrální postava (jakože mi ani nevadila ale ani jsem ji nebaštila), jenže mi tak trochu začalo vadit to její nepochopitelné vzplanutí k Morfeovi (chápu že s ním prožila děství, ale když s někým sdílím příjemné vzpomínky, ještě to opravdu neznamená že budu mít chuť mu strčit jazyk do krku). Zach by byl fajn kdyby nebyl příliš brzy odklizen ze scény a to opravdu nesmyslným způsobem a ještě k tomu je smazáno z jeho života to, cos Alyssou prožil, z čehož mi naskakujou vředy, protože tohleto mazání vzpomínek v jakýkoliv knihách nesnáším.
Děj byl jak jsem psala na začátku skvěle postrkován kupředu a dobře se to odvíjelo, ale pak to začalo být až příliš zamotané a zmatené. Vyústění je sice logické, ale způsobem jak to je napsáno, mi to prostě nesedlo.
Na druhou stranu Říše Divů je popsána opravdu skvěle a všechny její aspekty jsem si oblíbila, chtělo by to zaměřit se i víc na vedlejší postavy, které podle mě mají co nabídnout.

Hodnocení: 7,5/10

22.10.2015 4 z 5