Mishak Mishak diskuze u knih

☰ menu

Oheň Oheň Julianna Baggott

Na tuhle knihu jsem čekala dlouho!!! A musím říct, že se čekání vyplatilo!!!

POZOR!!! MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!

Čtení mělo „grády“ stejně jako v předchozích dílech. Pořád jsem čekala na nějaký šťastný konec, ale… Který by to měl být? Každý si přál něco jiného. Bradwell chtěl zemřít pro dobrou věc, Partridge chtěl ochránit Dóm a své lidi. A Pressia? Měla tolik cílů, že nevěděla, který si má vlastně vybrat. A nakonec Lyda! Moc se mi líbí, jak „vyspěla“! Z dřívější křehké dívenky je taková silná žena!!

Nejkrásnější moment z knížky - Když se Presiia vrátila do svého domova =) Jak vzpomínala a vše si prohlížela =) Úplně ji vidím, jak stírá prstem prach na věcech, které ji a „jejího“ dědečka obklopovaly.

Nejsmutnější moment z knížky - Partridgeovo chování na konci (tolik stál o své dítě a nakonec se rozhodl takhle?), Bradwellova smrt (ano, je to smrt, kterou si přál, ale stejně...).

Jsem moc ráda, že jsem mohla s touto trilogií strávit spoustu chvil. Zamilovala jsem si tenhle prašný svět! A byla bych ráda, kdyby se autorka rozhodla vydat aspoň doplňující knihu – rozhodně nejsou vyřešeny všechny osudy postav! Určitě se k celé sérii jednou znovu vrátím =)

30.05.2016 5 z 5