Kent2004 Kent2004 diskuze u knih

☰ menu

Syn Syn Jo Nesbø

- pozor == spoilery ==

Může mi někdo vysvětlit, proč Nesbo začíná takovou totální kravinou, že za hl. hrdinou přijde do basy vězeňský kaplan s tím, že má vzít na sebe brutální vraždu mladé ženy, které měl jakože na vycházce (mimo jiné utekl dozorci) uříznout hlavu? To si jako myslí, že tohle je možné? No možná tak v Norsku, tam je možné opravdu všechno, ale jinak si asi myslí, že je stejné jako kdyby se měl mladík přiznat k tomu, že při vycháze sebral rohlíky a kus sýr v samoobsluze.....a že ta Policie je asi úplně blbá a bude jí stačit jeho pžiznání.... OMG....
No dám knize ještě šanci, bo ji poslouchám, ale už teď jsem značně skeptický.....

Asi si v popisu věznicích libuje, bo sem poslouchal s dětmi i Doktora Proctora a tam se také píše o věznici....hm divný chlapík tenhle Nesbo. Ale o asi nemá o reálném zločinu ani páru.
Pokud i tohle bude blbost "alá Kepler" tak snad budu poslouchat jedině Vondrušku.

06.05.2016 3 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Je to věc názoru. Ne každému musí evidentně kniha sednout. No a filmy bývají většinou o stupínek horší než kniha, což je přirozené, protože ve filmu je hned všechno vidět kdežto v knize se to musí pospat. Naopak v knize lze dost dobře pospat vlastní pocity o které bývá většinou divák ochuzen....

03.05.2016


Marťan Marťan Andy Weir

Knihu jsem doposlouchal asi před 14-ti dny, film jsem viděl včera. Takže to shrnu.

Ale jen pro ty co knihu nečetli. Pozor - spoilery!!!

Kniha byla výborná, film bych oproti ní ohodnotil 4 hvězdami. Pokud bych knihu nečetl-neposlouchal,dal bych asi hodnocení vyšší.
Knize opravdu není co vytknout, ve filmu toho dost scházelo. Nejvíce mi asi vadilo, že úplně vynechali ztrátu spojení, písečnou bouři a nehodu při cestě do kráteru "ski Aparelli". Chápu že by to pak vydalo na dva filmy, už i tak 2:20 je úctihodných, ale škoda. Nicméně pro ty co knihu nečetli-neposlouchali to vadit nemusí. Drobné "úpravy" že pro Marka ve filmu letěla velitelka, že si Mark propíchnul skafandr....dejme tomu.
Že posádka opustila Mars až po 18-tém solu, místo 6-tém co je v knize také nevadilo. Ale poškozený Rover??? No jak říkám, kniha na mne udělala mnohem větší dojem a měl jsem z ní větší zážitek.
Ve filmu byl dodělán konec, což by podle mého knize tolik nesvědčilo. Tohle se filmařům hodně povedlo. Takže asi tak jak u všeho - nejdříve přečíst knihu až potom film.

Některé komentáře v hodnocení knihyby se hodily spíše sem do diskuse. :-)

26.03.2016


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Bohužel je v celé knize řada nedostatků a závěr naprosto katastrofální. Jak tohle někdo může považovat za skvělé dílo asi nikdy nepochopím. No, holt mám jiný vkus a jinou představu o napínavé detektivce. Tohle dílo, jakožto jemu podobná, která jsem hodnotil, jsou pouze neustkutečnitelné představy autorů, kteří se sice snaží napsat věci, tak jako by je napsal sám život, ale jsou svým pohledem na věc úplně mimo mísu. Původně jsem si myslel, že téma "severská detektivka" bude něčím úplně jiným, že se bude vymykat standartům té americké detektivky, že přinese více reálných prvků, jiný pohled na věc a hlavně že se něco dozvím o práci vyšetřovatelů právě v těchto severských zemích, leč jsem se velmi zklamal. No nevadí, každý máme jiný názor. Holt nežeru úplně všechno.... pohádky už nebaštím.

01.10.2014 3 z 5


Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Tak to jste mne moc nepotěšili.... :-( Zrovna jsem ji začal číst, po tom co jsem dočetl Prázdné křeslo. No uvidíme jak mne to bude bavit.

26.06.2011