InFinito InFinito diskuze u knih

☰ menu

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Ještě před otevřením knížky jsem tušila, že Labyrint bude něco pro mě. A taky že ano.
Prostředí je originální, zajímavé. Musím ocenit, jak se všechny odpovědi na otázky odhalovaly postupně po celou knížku a tím to bylo zajímavější. Placeři mi někteří byli příjemní, někteří ne, což je normální. Zejména jsem si oblíbila Newta a Chucka, kteří mi osvětlovali horší chvilky. Naopak Thomas mě cca v první třetině hodně otravoval svýma neustálýma otázkama a živě jsem si dokázala představit, jak moc to muselo ostatní otravovat. Pak se to ale naštěstí zmírnilo.
Celkově musím říct, že 1. polovina se mi hůř četla, ale pak se to rozjelo a už se těším na další díly.
Lepší 4*.

Spoiler nakonec: u knížek často nebrečím, ale když se Chuck obětoval za Thomase, pár slziček mi steklo. Ach kéž by přežil..

15.03.2016 4 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Ke koupi knížky jsem se nijak neměla, a tak jsem si pustila film s tím, že mě navnadí, což byla na jednu stranu velká chyba, protože jsem neměla vlastní představu o vzhledu postav a věděla jsem, co se plus mínus stane. Na druhou stranu jsem se rozhoupala, koupila si jí a nelituju.
Knížka se dobře četla, nenudila jsem se, postavy mi byli většinou sympatické a i obálka je pěkná.
Jsem zvědavá na další díly.
SPOILER:
Opravdu jsem si zamilovala Ala a na chvíli jsem Roth nenáviděla, že ho nechala zabít se. A pak to samé s Willem. To nemusela:(

19.02.2016 5 z 5