deedulka deedulka diskuze u knih

☰ menu

Specialistka Specialistka Stephenie Meyer

V únoru 2018 na svých stránkách Stephenie Meyer oznámila, že bude podle knihy natočen televizní seriál.
zdroj: https://stepheniemeyer.com/2018/02/chemist-headed-tv/

08.09.2018 5 z 5


Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Nově se kniha dočkala i německého zfilmování https://www.csfd.cz/film/555353-mala-carodejnice/prehled/

21.08.2018


Nesmrtelná koruna Nesmrtelná koruna Richelle Mead

To je škoda, série Richelle Mead zatím byly vždycky úspěšné. Teda aspoň co mám zkušenost. Druhý díl je neuzavřený, tak mohla napsat třetí díl s alespoň polovičním počtem stránek, aby dokončila rozběhnutý příběh. I kdyby z toho nebyla taková tržba.

22.05.2018 3 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

V angličtině již vyšel 3. díl série s názvem Still me.https://www.jojomoyes.com/books/still-me/

21.04.2018


Dokonalé rande Dokonalé rande Alexandra Potter

Nerozumím, proč při novém vydání knihu přejmenovali. Já a pan Darcy mi přišlo pěkné. Teď to akorát mate, že se jedná o jinou knihu.

25.12.2016


Aliance Aliance Veronica Roth

Děj už mne nenadchnul tolik jako první díl. Zbytečné popisování pocitů už mi trochu lezlo krkem...bylo to pořád dokola...pocit naštvání ke Calebovi a ke Čtyřce, který se chvílemi choval jako neschopný mimoň s potřebou se přitulit k mateřské hrudi...do silného sebevědomého sexy vůdce z prvního dílu měl daleko. Louskala jsem to hodně pomalu. Chybělo mi více překvapujících momentů a napínavého děje. Jak jsem to četla po kouskách, tak jsem se ztrácela v tom, ze které strany je zrovna příběh vyprávěn, protože se postavy střídaly. Párkrát jsem musela obracet stránky zpět, abych se podívala, kdopak to mluví. No a na závěr mne tedy autorka pěkně vypekla. Malý spoiler: Pořád jsem si říkala, že to přece takhle nemůže udělat, že fantasy knihy končívají happyendem a bulela jsem jako želva. Byla jsem zklamaná, že po všech strastech co prožili, nemohli být spolu. Měla nechat jít s batůžkem Caleba, jak to měli původně v úmyslu a Tris by tak krotila své sebevražedné sklony. Chudák Tobík. :(

25.10.2015 4 z 5


Neohrožená - Žár Neohrožená - Žár Francine Pascal

Neví někdo, zda se dají sehnat další díly alespoň v angličtině?

20.05.2013 4 z 5


Les rukou a zubů Les rukou a zubů Carrie Ryan

První kniha s tematikou nemrtvých, kterou jsem četla (pár filmů už za sebou mám). Dějovou linii zahajuje popis oplocené vesnice, kde plot brání vnitřní svět před nemrtvými v lese a je pro ně zároveň vězením. Celou knihou prostupuje snění Mary o světě někde za plotem, kde je oceán a město s vysokými budovami, o kterých jí vyprávěla matka. Vlnou osudu bude muset zjistit, jestli existuje. Mary mi chvílemi přišla trochu jako blázen, že jsem měla chuť s ní zatřást a zakřičet na ni ať se probere nebo ať se Travise konečně zeptá "Proč?", než aby na sebe skoro celou knihu koukali jak dvě telátka. Její bratr Jed měl taky svoji slabou chvilku, kdy mu ruplo v makovici a choval se ke své sestře jako psychopat a pak najednou zase normálně. Harry byl otravně nerozhodný - ze začátku jo, pak ne a nakonec opět ano. :) Cassy je další podivín do party, rozhodně není předvídatelná a moc jsem si ji neoblíbila. Chová se místy jak nána. :) Sympatický po celou dobu mi byl asi jen psík Argos, jenž projevil obrovskou odvahu. :) Uvidíme co autorka předvede v dalším díle.

15.03.2013 3 z 5