tez80 tez80 diskuze

☰ menu

Hledám knihy na téma...

Já jsem synovi ve dvanácti nacpala Farmu zvířat - přečetl to až na druhý pokus, ale zato hned dvakrát za sebou. Určitě se najde i zdařilá komiksová verze. Poslouchal dokola Poseroutku, tak jsem mu podstrčila Deník Adriana Molea - a uznal, že je to lepší.
Co takhle Prašina? https://www.databazeknih.cz/knihy/prasina-prasina-369662
a nebo Parkourista? https://www.databazeknih.cz/knihy/parkourista-423830
To toho našeho taky bavilo.
Myslím, že by bylo dobré vyjít z těch jeho ostatních zájmů - dá se najít kvalitní a zábavná literatura o všem pro každý věk...

11.11.2020


Čtete? A co čtete, když jsou knihovny zavřené?

Mám doma zásoby knih přečtených i nepřečtených, Není od věci si znovu přečíst něco, co člověk četl před 20 nebo 30 lety - podívat se na to, co mě bavilo s odstupem (vytáhla jsem si ze stodoly třeba Tři mušketýry). K zahození není ani se ponořit do povinné literatury z dob střední školy (vlastně takového Komenského, Shakespeara, Čechova, Nerudu, Máchu atakdál člověk v té době dospívání není schopen pořádně pochopit a docenit. pokud to tehdy vůbec čte a dočte).

21.04.2020


Dětská kniha o pravěku

Nevím, pro jak staré děti to chcete. Já si před lety zamilovala sérii Letopisy z hlubin věků M. Paverové. Jsou to takové novodobé štorchovky s důrazem na šamanismus. První díl se jmenuje Bratr Vlk. Teď to čtou moje děti (12 a 10) a jsou nadšené. Ale pro mladší to není, je to hodně napínavé a někdy až děsivé. (Poprvé jsem to četla v pětadvaceti a v prvních dvou dílech jsem se hrozně bála.) Ale vše dobře dopadne.

11.10.2019