sidonie kermack sidonie kermack diskuze

☰ menu

Knihy za rok 2011

Omyl, čtu všechny stránky. Ale necivím na bednu, vstávám v pohodě ve 3 ráno (jsem skřivánek), nečtu časopisy a noviny, zprávy poslouchám při čtení z rádia nebo přelétnu titulek, to mi úplně stačí. Stíhám všechno, a ještě mám pořád nedostatek času, den by měl mít tak sto hodin. Je pravda, že si knížky vybírám, tak, aby se dobře četly, tudíž spíše dějové,popisy nepotřebuji, mám dost velkou fantazii, vždyť sama i píši.

04.02.2012


Co vás u knížek dokáže naštvat?

Obecně hrubky a překlepy, občas přehozená nebo popletená jména, a osobně nesnáším zbytečné množství sprostých slov a popisy sexu.

04.02.2012


Máte si s kým popovídat o knihách?

Teď díky "fejsku", "databázi" tak už ano, jinak se mi každý diví, že čtu KNÍŽKY (úroveň mého okolí = drbny typu Blesk a telenovely), ovšem právě proto mě šokovaly reakce na mou knížku, že si ji všichni OPRAVDU přečetli a dokonce pochválili!!! No a jelikož já nečtu knížky typu "jako ze života", tak ani s kamarádkou si moc nepopovídám.

04.02.2012


Půjčujete rádi svoje knížky?

Už ne, protože ti, kterým jsem dříve půjčila nějakou knížku, tak se najednou odstěhovali a zapomněli, že knížka se jmenuje "navrátil".

04.02.2012


Kolik knih přečtete za měsíc (rok)?

Za měsíc nejméně 40 (10 knížek je limit knihovny!!! a měsíc má 4 týdny. Krát 12, takže +- kolem 500.

04.02.2012


Jak číst knihy?

Kromě WC (kde se zdržuji nejkratší dobu) snad všude. Poslední dobou ale už ne při cestování, protože sama píši, tak si všímám krajiny, lidí, situací... a zapisuji si, co mě napadne. Ideální je číst u vody na dece... ne časopisy, ale knihy:-)

04.02.2012


Knihy za rok 2011

Top 10 (bez pořadí)
Joy Fieldingová - Neúplná mozaika
J.H. Chase - Volný a nebezpečný
Chevy Stevensová - Stále nezvěstná
Sidonie Kermack - Protože tě nemohu přestat milovat
Inna Rottová - Utajená svatba
Ellery Queen - Čtvrtá strana trojúhelníku
Hallie Ephronová - Nikdy nelži
E.M.Remarque - Nebe nezná vyvolených
E.M. Remarque - Tři kamarádi
H.Schauer/O.Bonhoff - Stíny nad Notre Dame
Je dost knížek, které se mi líbily i víc, ale na názvy si nevzpomenu.
Pár těch, které mě zklamaly, také bylo, hlavně proto, že název i anotace slibovaly styl, který se mi líbí, ale bohužel přemíra sprostých slov a sexu a "neotřelých" zápletek (nejdřív se nesnášejí, pak se spolu vyspí a pak se teprve do sebe zamilují) + nenápaditý závěr...
Počet přečtených knížek za rok 2011? Nijak se nelišil od let předchozích, takže kolem 500 knížek to je.

04.02.2012


Ilustrace a ilustrátoři

Bez ilustrací, protože mám prostor pro vlastní fantazii. Dětské s ilustracemi, ale těmi krásnými, jaké uměla třeba Helena Zmatlíková, ne ty podivné, co se teď kreslí...

04.02.2012


Ilustrace a ilustrátoři

Bez ilustrací, protože tak mám prostor pro vlastní fantazii.

04.02.2012


Posloucháte při čtení hudbu?

Jednoznačně, ale ne jakoukoli:-).

04.02.2012


Tvůrčí psaní a vydávání aneb pisálkové mezi námi

Ahoj, přeji hezký den. Nejenže píši, ale už mám vydaný 1. díl pentalogie Protože tě nemohu přestat milovat, další 3 díly už napsané i přepsané a uložené na CD a 5. závěrečný právě píši. Dále mám napsaných 8 dalších románů a rozepsaných snad 10.

04.02.2012