r0st4 r0st4 diskuze

☰ menu

Technické potíže?

To je zase diskuze :/

18.04.2021


Technické potíže?

Jen rychlý dotaz, snad ve správné sekci... Nevím, jestli jde o novou fíčuru, nebo chybu na mé straně, ale u všech hodnocení (včetně těch mých) mi na profilu knížky zmizel počet udělených hvězd.

15.04.2021


Ovlivňuje vás při výběru jak je knižní novinka prezentována?

Z pohledu prodejů je vždy kvalitní marketing důležitější než kvalitní produkt. Funguje to tak u všeho a knihy nejsou výjimkou.

03.09.2019


Mají to zahraniční autoři snazší?

smazenaryba: Zajimavy pohled na vec, na kterem jiste neco bude. I tak mi to ale prijde malo :/ Jde mi primarne o to, a samozrejme se muzu plest, ze se k nam (a obecne do Evropy) hrne zaplava knizek vsemozne kvality, ktere ani v zemi puvodu nemaji zas takovy uspech. Staci se podivat na vsechny ty sci-fi/fantasy publikace od autoru, o kterych clovek nikdy neslysel.

A treba zrovna Cervenak ma s Bathorym ci Steinem a Barbaricem podle me sanci zaujmout i celoevropske publikum. Celosvetove asi ne, uznavam, ackoliv tezko rict. I Amici dnes hltaji severske detektivky odehravajici se nekde v zapadle norske vesnicce za polarnim kruhem, takze ta kulturni bariera asi nebude zas tak klicova. Ale to je jen muj nazor.

JaJeji: O tech severskych agenturach na propagaci "vlastnich" del slysim poprve, ale je to super. Kez by neco takoveho vzniklo i u nas. Klidne v tandemu se Slovaky.

02.09.2019


Mají to zahraniční autoři snazší?

Už docela dlouho ve mně hlodá myšlenka, jaké jsou vlastně zákonitosti nakladatelského světa? Vždycky mě totiž fascinovalo, jak zdánlivě snadný přístup na světové trhy mají třeba severští či obecně anglicky píšící autoři. Konkrétněji, že se třeba do češtiny (slovenštiny a spousty dalších jazyků) překladá dnes už opravdu kdejaká ptákovina, zatímco opačným směrem cesta prakticky neexistuje.

Neví náhodou někdo něco málo ze zákulisí nakladatelského byznysu? Jak to vlastně funguje a proč je i pro sebelepšího českého autora povětšinou maximem expanze k našim slovenským bratříčkům?

02.09.2019


Technické potíže?

Rychly dotaz: jsem jediny, kdo ma obtize s prihlasovanim z mobilu? Nechce me to nechat vyplnit posledni dva znaky mailove adresy a absolutne netusim proc :/

02.09.2019


Jakou knihu právě čtete?

Anthony Ryan - Oheň probuzení

Po zdejších recenzích a komentářích jsem se toho trochu bál (obzvlášť začátku, který je prý třeba přežít, než se to opravdu rozjede a člověk se začte), ale zatím palce hore. Nějak mi to sedlo... zasazením i stylem psaní. Jen si teda Ryan mohl odpustit tu miliardu názvů měst, kontinentů, předmětů, etnik a bůh ví čeho všeho ještě, stejně jako nekonečný zástup postav, neb v tom mám docela slušný guláš. Snad se to postupem času usadí :)

30.08.2019


Pendergast

Jak psal Dudu ;) Což je, tedy alespoň za mě, bohužel i Achillovou patou celé série. Po pár knihách má člověk pocit, že čte pořád to stejné jen v jiných kulisách.

30.08.2019