Pralines Pralines diskuze

☰ menu

Knižní šifra - pomůže někdo?

Terajska2011: nejsem si jistá zda to vůbec ukončí už zítra.. protože bonus se může prý luštit až do neděle, pokud jsem email četla správně

01.12.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

milieu: patří ke kocourovi

28.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

nikol1774: tyjo, díky moc! :D tento autor mě opravdu nenapadl a přitom ho mám opravdu ráda.. pořád nechápu první a poslední řádek - ty knihy, které to mají být, ale to je už jedno :D

27.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Mart664: svatý s mouchou rozhodně není svatý, ale jeho přízvisko se někdy používá jako synonymum pro Boha.. z toho důvodu je tak i nakreslený
jinak je význam jména této "postavy" vnímán spíše jako protiklad Boha

26.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Toldist: doufám, že pořádná pomoc neznamená, že to mám napsat narovinu a přesto pomůžu :D
Plachetnice není kniha - jde o velkou vodní plochu, po které pluje (větší než moře).. ve spojení s tím, kde se tato vodní plocha nachází ve vztahu k prostoru mezi domy (což se taky nějak nazývá)..
Pokud znáte knížku/film s myškou, tak spíš mohlo pomoci, že by měla být mrtvá. Hlavní protagonista ji rád hladil, protože byla "heboučká". (Pokud neznáte, dejte do množného čísla oba zástupce živočišného řádu, kteří se na obrázku nacházejí - to v kapse, to komu kapsa patří)
U vlaků nepomohla ani dřívější nápověda, že razítko k nim může patřit taky? (Kvůli oblíbené scéně orazítkování pozadí - je i zfilmováno.) Pokud ne, hledejte mezi českými autory - sice německý vlak, ale v česku (z toho lze vyvodit v jaké době zhruba). Kniha je opravdu známá, nachází se často i v povinné četbě, tak případně zapátrejte tam (když víte národnost a období, je to hned).
Knihu o letadlu napsal jeden z nejznámějších autorů národnosti, která je na letadlu vyobrazena vlajkou. V jeho životě letadla hrála velkou roli, jelikož sám byl pilotem. Proslavil se spíše jinou knihou, ale určitě mezi díly pak najdete lehce i tuhle.
K dinosaurům patří celá ta Země a lidé na ní, kteří se někam chystají. (když si odpovíte kam, zavede vás to do cílové rovinky) Spisovatel je velmi oblíbený, jeho dobrodružné knihy jsou často předlohou filmů. Pokud pořád nevíte, tak napsal ještě jedno dílo s podobným názvem - ovšem je naopak o putování po povrchu zemském za určitý časový limit.

25.11.2017


Knižní šifra - pomůže někdo?

Kremrolina: Bohužel samotný název s robotem to nevezme, je třeba napsat i to, co je před dvojtečkou - název filmu (je to v podstatě název celé série): název, který zadáváte.. mně to vzalo i jen samotný název filmu bez toho robota, což považuji na chybu (lepší, kdyby to vzalo jen název s robotem a nebylo by potřeba psát tu sérii, ale budiž.. taky jsem s tím měla problém) :)

23.11.2017