Petass Petass diskuze

☰ menu

Čitateľské fórum.

Mám obojí od Saudka, Hamleta jsem dočetla, na Mackbeta jsem přes Vánoce neměla náladu. Začnu ho teď.

07.01.2021


Čitateľské fórum.

Newtory: já jsem se za Kerouaca nestyděla, ale jednou jsem měla stejný pocit, když jsem loni v čekárně u gynekologa otevřela Harryho Pottera :)

Od Shakespeara jsem toho přečetla docela dost na gymnáziu, ale to už pár let bude. Letos jsme byli s mužem na Romeovi a Julii v podání MDB na Biskupském dvoře v Brně. Krásné to bylo! A pak viděno mnoho her na Shakespearovských slavnostech na Špilberku a mám ráda Zkrocení zlé ženy s Elisabeth Tyler, ale už je to dlouho, co jsem ho naposledy viděla. No těším se! Nechápu, jak je možné, že ještě nemám Willa ve své knihovně. Asi na mě někde čeká nějaké krásné souborné vydání :)

02.11.2020


Čitateľské fórum.

Čekám na zásilku, snad dorazí už zítra a pak se zapojím i do diskuse ;)

Jass: jen pokračujte, pozitivní energie z toho jen září a to všichni potřebujeme :)

02.11.2020


Čitateľské fórum.

Souhlasím v plném rozsahu s Jass :) jsem s pár dní mimo civilizaci, seženu co nejdřív. Ráda bych si přidala k Hamletovi a Mackbetovi ještě "zkrocení zlé ženy", uvidím jaké vydání seženu.. .

27.10.2020


Čitateľské fórum.

Klidně Shakespeare, a myslím, že případně můžeme zvládnout i více než jednu hru... ;)

24.10.2020


Čitateľské fórum.

Přesně tak! Ještě se mi nestalo, že bych knihu v antiku nesehnala a ceny jsou příznivé. Když nemůžu sehnat v místní knihovně, tak ji koupím online. Buď u mě už zůstane, nebo ji po přečtení pošlu dál.

24.10.2020


Čitateľské fórum.

Ahoj, já nemám doma nic z našich seznamů. Asi by bylo něco u rodičů, ale to teď nezjistím... Stejně skoro každou knihu, kterou vybereme kupuji z antikvariatu. Vyberte ze seznamů, nebo i mimo, zařídím se dle většiny ;)

24.10.2020


Čitateľské fórum.

Vítám zpět Jass! Jsme rádi, že jste zpět! Bohužel vzhledem k distanční výuce a ztíženým pracovním podmínkám, nestíhám číst... respektive... u "Na cestě" pravidelně usínám... Moc mě to mrzí, byl to můj výběr, ale bohužel jsem stále v první třetině knihy... Klidně můžeme zahájit nový výběr něčeho "zábavnějšího, nenáročného" :) a ke Kerouacovi se vrátit později... Pokud bude Newtory souhlasit. Chudák to protrpěl ze solidarity se mnou...

Moc zdravím! Četbě zdar a klasice zvlášť!! :)

22.10.2020


Čitateľské fórum.

Taky mi to nejde... Jsem teprve na začátku...

30.09.2020


Čitateľské fórum.

Mirka se nám někam ztratila. Newtory mě poprosil o výběr okruhu.

Volím tedy 20. Století proti proudu.

Každý kdo má chuť, se může přidat. Hlasujte a vítěze si společně přečteme ;)

Svůj hlas dávám: Na cestě - J. Kerouac

21.08.2020


Čitateľské fórum.

Jsem pro! Dočítám Židovku z Toleda, ráda se přidám k další klasice.

18.08.2020


Čitateľské fórum.

Zdravím všechny čtenáře klasiky! Pomalu se dostávám na obvyklé tempo čtení. Klasiku jsem začala až včera. Pustila jsem se do Židovky z Toleda.

P.s. nezvládla jsem ani bibli ani Medvídka Pú, našly si mě jiné tituly...

24.07.2020


Čitateľské fórum.

Přátelé, něco vyberte, nečekejte na mě. Sedím, stříhám, špendlím, šiju... Hodně zdaru!

20.03.2020


Čitateľské fórum.

Jdu najít Bibli, Babičku a dám si k tomu i toho Medvídka Pú. Děkuji Newtory, že to rozsekl :)
Nevím, jak rychle jsem schopná dát dohromady nějaký rozumný seznam. Mám tu děti, práci, šicí stroj a výbuch v celém domě... Opatrujte se a ať se Vám všem dobře daří!

Edit: pochopila jsem špatně... I tak srovnání jsem schopná udělat až zítra, jediné o čem vím jistě, že mám doma je Kámen a Bolest. Zbytek u rodičů...

19.03.2020


Čitateľské fórum.

Měsíc jsme si na začátku odhlasovali, ale mám pocit, že jsme to snad nikdy nedodrželi :) možná jen tu Tess jsme zvládli rychle... Navrhuji sestavit žebříček kam každý, kdo se chce připojit, navrhne 1 knihu a pak 1 odhladujeme. Navrhuji Púa. Woodward svůj tip dal také. Co na to Newtory?

19.03.2020


Čitateľské fórum.

Počkáme co ostatní, prohledáme během zítřka domácí zásoby a na něčem se určitě shodneme.

18.03.2020


Čitateľské fórum.

Nemám doma skoro nic... zkusím se podívat, co je tam dál v krabici od babičky... A nebo že by tu "Babičku"? Tu máme možná všichni...

18.03.2020


Čitateľské fórum.

Tak já se teda hecnu. Jdu najít dědictví po babičce... Co ostatní? Chcete paralelně Púa? Nebo jiný návrh?

18.03.2020


Čitateľské fórum.

Newtory: Myšlenka na četbu bible je na místě a už se k tomu také dlouho chystám... Obávám se ale, že v současné situaci nebudu schopná ji zvládnout. Mám doma děti, home office, domácnost, teď ještě šiju roušky, když se dostanu ke knížce, což je momentálně absolutně nenáročná Dáma s kaméliemi, tak zjistím, že čtu tu samou větu 3x... věřím, že se brzy všichni trošku uklidníme, vše je nové, pravidla se mění každý den... Na Bibli to ale v nejbližších 14 dnech určitě nevidím...

18.03.2020


Čitateľské fórum.

Reader.007. Tess na mě až tak depresivně nepůsobila, procházka růžovým sadem to nebyla, ale depresi jsem z ní neměla. Mor ale asi teď moc nepotřebujeme... ;)

18.03.2020