Nyxia Online Nyxia diskuze

☰ menu

Čtečky e-knih

To nepochybně, ale když vidím, že někdo s ním měl problém typu "nešly nahrát eknihy z PC", ačkoliv to funguje zcela standardně, jako u jiných čteček (nebo jakékoliv jiného zařízení s podporou mass storage), tak to je popravdě trochu k pousmání a je otázkou, zdali někomu takovému doporučovat výrazně komplikovanější čtečky s Androidem.

28.04.2024


Čtečky e-knih

"Vím, ale 100%, že nechci kindle (vim, že v minulosti byl problém dostat knihy z PC do této čtečky)."

Tam takový problém ale nikdy neexistoval :-) Čtečku pripojíte kabelem, vyskočí nový disk, a jednoduše nahrajete soubory, nebo využijete https://www.amazon.com/sendtokindle, kde prostě jen soubory přetáhnete do formuláře, dáte odeslat a dorazí přes WIFI.

Čtečka je pro audioknihy dost nepraktická, tady je prostě lepší skladnější mobil, který vždy máte sebou. Ale to pak uvidíte sama :-)

Zkuste ten Onyx Boox Poke 5 a uvidíte. Když ho koupíte přes internet, můžete ho do 14 dnů vratit, kdyby vám nevyhovoval.

28.04.2024


Čtečky e-knih

Já zase nevím. Ta čtečka má Android, což na jednu stranu rozšiřuje její možnosti, na stranu druhou můžete zapomenout na to, že by vám čtečka vydržela měsíce nabitá. Bavíme se tak o 7-10 dnech max. U toho Boox Boke 5 bych se bál, že to má jen 2 GB RAM a čtyřjádrový CPU. Tyhle dvě věcí totiž byly důvod, proč byl model Onyx Leaf 2 (vyšší model čtečky za 6500) tak nezvykle rychle (snad během půlroku) nahrazen modelem Onyx Page. Leaf 2 měl totiž čtyřjádrový procesor a 2 GB ram a ukázalo, že to prostě nefunguje – lagovalo to, zasekávalo atd. Předinstalovaná aplikace pro čtení fungovala slušně, ale jakmile jste chtěli používat něco z Google Play, nastaly problémy. Nástupnický model Page má osmjádro a 3 GB ram, a tam vše funguje jak z praku. No a zminuju to proto, že ten Boox Boke 5 má taky jen 2 GB paměti a čtyřjádro...

27.04.2024


Čtečky e-knih

Vzal bych Kindle Paperwhite 5 a audioknihy poslouchal z mobilu :)

26.04.2024


Čtečky e-knih

Za mě je ideální cloud. Soubory uložíte do počítače a samy, přes aplikaci pro cloud, se i zálohují. Externí disk je taky ok, ale je to věc, kterou máte na stejném místě jako počítač. Můžete vyhořet, někdo vás může vykrást a máte po zálohách... Cloud tohle řeší.

26.02.2024


Čtečky e-knih

"Bezplatné cloudy jsou dobré, ale na audioknihy a eknihy 15 GB asi moc nestačí."

Nevím, kolik mají audioknihy, ale eknihy maji par MB. Třeba 4 MB. Do 15 GB cloudu od Google se jich tedy vleze asi 3800 eknih. Kromě toho, Google nabizi placený 200 GB za 65 Kč měsíčně...

26.02.2024


Čtečky e-knih

To nechapu, jaké externí disky? Prostě si to ulož na svůj počítač nebo na nějaký cloud. Google nabízí 15 GB zdarma, Microsoft 5 GB, to musí stačit.

26.02.2024


Čtečky e-knih

A když si ty eknihy pošlete do čtečky přes send to kindle?

https://www.amazon.com/sendtokindle

05.02.2024


Čtečky e-knih

Vůbec to neřete. DPH je už zahrnuto v ceně a clo (popř. další poplatky) se už nijak neřeší. Za 15-20 dnu to máte doma. Je ale potřeba zvolit nějakou dopravu, co má v názvu "Cainiao" nebo "Alixpress". Mám stovky objednávek od 2021, často i za 30-40 doalaru a vždy mi to přišlo přímo, bez vyřizování pres celní správu.

18.03.2023


Čtečky e-knih

Jedu Kindly a Papewhite 5 momentálně považuji za nejlepší čtečku v ceně kolem 4-5 tisíc. Na Amazon.de se dá navíc v pravidelných akcích koupit za nějakých 2800 Kč včetně dopravy, verze bez reklamy, a to je zcela bezkonkurenční cena, na kterou se nic nechytá. Co se týče dalších modelů, PocketBook 632 je celkem pomalý, UI nepřehledné, obrazovka dole flekatá a jen čekám, kdy mi praskne displej :-) Kobo Clara HD je průměr, softwarově něco mezi Kindlem a PocketBookem, ale jde do ní snadno nainstalovat Koreader, který z ní udělá úplnou jinou čtečku (hlavně možnostmi, HW to samozřejmě nevylepší). S Onyxy na Androidu zkušenost nemám.

Tablet je na čtení nepoužitelný. Jasně, má více možnosti, hry, internet a podobně. Ale čtete si na něm večer pod žárovkou – odlesky jak prase + podvícený displej unavuje oči. Nepříjemné. A na čtení venku, zvlášť za sluníčka, to rovnou zapomeňte, to je tablet – jakýkoliv – zcela nepoužitelný, zatímco libovolná e-inková čtečka, i 12 let stará, na sluníčku s čitelností displeje doslova exceluje.

04.12.2022