Jejda Jejda diskuze

☰ menu

6. Kniha, která vás zaujala svým názvem

MiLiška Tady je třeba dočista nová kniha pro děti se zajímavým názvem: https://www.databazeknih.cz/knihy/osianuv-cestovni-kotlik-aneb-s-kelty-nejsou-zerty-416826

27.01.2020


19. Kniha poprvé vydaná v roce 2020 (nová kniha)

Šálí mě zrak, nebo je v žebříčku nových knih opravdu knížka z loňska? Mám na mysli Transsibiřskou magistrálou, aneb s pivem v ruce.

06.01.2020


19. Kniha poprvé vydaná v roce 2020 (nová kniha)

Lenka.Vilka: a to, že zde třeba nevidím z Vaší strany ani jedno doporučení žádné knihy, ale jenom to plácání :-( Inu, když Vás to baví...

26.12.2019


19. Kniha poprvé vydaná v roce 2020 (nová kniha)

Lenka.Vilka: Nikoho jste neoslovila a napsala jste to direkt pod mým příspěvkem, takže Vám děkuji a rovněž Vám přeji krásné svátky ;-) bez opruzenin...edit: Ještě pro úplnost. Koho jste tedy svým přípisem, stran reklamy, měla vlastně na mysli? Nebo to bylo jen takové plácnutí naslepo?

26.12.2019


19. Kniha poprvé vydaná v roce 2020 (nová kniha)

Lenka.Vilka: Je to snad něco proti něčemu? Jsem stejně členem DK, jako kdokoli jiný a nevidím důvod proč bych nemohla upozornit na vlastní dílo, stejně, jako může kdokoli upozornit na dílo třeba svého kamaráda, případně udělat totéž co já, ale pod falešným profilem. Nebo je snad v nějakých interních pravidlech něco o tom, že je to zakázané, aby autor na sebe v diskusi upozornil? Pokud ano, nemám problém příspěvek smazat. Pokud nikoli, jděte se laskavě bodnout a nepruďte!

26.12.2019


19. Kniha poprvé vydaná v roce 2020 (nová kniha)

Chcete vědět, jak to bylo doopravdy se Smolíčkem a proč to dítě bydlelo mírnyx týrnyx uprostřed lesa s nějakým jelenem? ;-) https://www.databazeknih.cz/knihy/osianuv-cestovni-kotlik-aneb-s-kelty-nejsou-zerty-416826 Osiánův cestovní kotlík bude k mání už 10.1. 2020

25.12.2019


18. Kniha, jejíž název je na obálce červenou barvou

:-) Tři z mých čtyř knih splňují podmínku. Ona je ta červená v nadpise zřejmě u nakladatelů dost oblíbená.
https://www.databazeknih.cz/knihy/kdopak-by-se-smejdu-bal-238696
https://www.databazeknih.cz/knihy/rusanda-na-vetvi-274475
https://www.databazeknih.cz/knihy/trosecnik-sibirsky-386057

23.12.2019


16. Kniha, která má v názvu slovo “aneb“

Tahle kniha vyjde sice až v lednu, ale snad to nevadí, když to sem vložím ;-) https://www.databazeknih.cz/knihy/osianuv-cestovni-kotlik-aneb-s-kelty-nejsou-zerty-416826

18.12.2019


11.) Kniha, jejíž děj se odehrává v Ostravě

https://www.databazeknih.cz/knihy/trosecnik-sibirsky-386057
V Ostravě se sice odehrává jenom jedna kapitola, za to je ale dlouhá a moc pěkná.

09.01.2019


Seznamy knih na DK - zajímavosti a inspirace

reader 007 - Vy máte zřejmě kapku problém porozumět čtenému textu, protože to co mi podsouváte, jako můj názor, jsem nikdy nenapsala. Jinak Vám všem ostatním z celého srdce děkuji za opravdu "vřelé" přivítání nového člena...Prošla jsem už pár diskusí na netu, ale s takovou "srdečností" jsem se věru ještě nikdy nikde nesetkala. Tož se tu mějte báječně a nemusíte se obávat, že ještě budu čeřit váš poklidný stojatý rybníček.

04.06.2015


Seznamy knih na DK - zajímavosti a inspirace

Děkuji za tip binýsku. Na Motla se podívám. A že ten Renčův film byl mimo mísu, to vím taky (jak ono se to vlastně jmenovalo?) ... Ale jinak si myslím, že ukazovat lidem, třeba jak to chodí ve Sněmovně a co nám to vládne za bandu blbců (teď mám na mysli knížku Kláry Samkové o tom Kohoutovi, jak lítal po světě za státní prachy) To je přeci šílené! Ten Kohout je pochopitelně gauner a podvodník, ale že se naši hoši v parlamentu nechali ošálit od kluka, kterej sotva dokončil základku...To je přeci donebevolající! No nic! Ten investigativní seznam jsem pochopitelně stvořila, abych upozornila hlavně na svoje "šmejdy", které potřebuji dostat co nejvíce mezi lidi a to ne kvůli tomu, že bych tak prahla po slávě, ale protože aktuálně řeším problém, jak dát vědět lidem ohroženým firmou Sousedské služby, jak mají postupovat, aby se nedostali do obrovských problémů a nepřišli o střechu nad hlavou. Jedná se totiž většinou o lidi, kteří nemají přístup k Internetu a tak se nemůžou o našem sdružení dozvědět jinak, než třeba z novin, z televize a teď i prostřednictvím té mojí knihy. Je to opravdu peklo! Vím, že u soudů leží kolem 1000 neoprávněných žalob a zatím se mi podařilo díky několika reportážím podchytit jen asi 70 lidí...Takže tak! V tomto případě se opravdu domnívám, že účel světí prostředky. Tady totiž nejde o nějaké žebříčky a hvězdičky, ale o osudy opravdických živých lidí.

04.06.2015


Seznamy knih na DK - zajímavosti a inspirace

Tak dobře! Hvězdičky jsem si tam flákla, protože mi bylo líto, že na Seznamu se nezobrazují ty, které tam dal někdo jiný, ale jen ty, které tam dám sama jako Jejda (a už jsem je odstranila)...A není pravda, že kromě mě, nikdo jiný moji knihu nehodnotil... Jinak samozřejmě respektuji názor Koka i názor binýsek ohledně investigativních knih...Názor je holt názor. Já ho mám třeba jiný a domnívám se, že investigativní knihy ( a investigativní novinařina všeobecně) důležité a potřebné jsou. Co mě ovšem nejvíce rozladilo, byla skutečnost, že správce tohoto webu mění názvy témat diskuse. To mě opravdu hodně naštvalo, protože to už zavání cenzurou a působí to dojmem, že slovo Investigativní je z pohledu zdejšího webu neslušný výraz...Jinak si opravdu nedovedu nijak racionálně vysvětlit, změnu názvu diskusního vlákna, které jsem založila (a následně ho nemohla najít)....Další věc, která mě poněkud vyvedla z míry, bylo familierní tykání ze strany Koky...Já osobně bych si to k neznámé osobě (ať už starší, nebo mladší) nikdy v životě nedovolila...Takže tolik na vysvětlenou k podrážděnému tónu mé odpovědi.

04.06.2015


Seznamy knih na DK - zajímavosti a inspirace

Váš názor Koka, že investigativní knihy jsou psány jen kvůli senzaci a penězům a že autoři skládají tyto knížky jen s použitím drbů od lidí, je poněkud naivní. Kniha Simony Smith (to že zrovna Vy autorku neznáte, neznamená snad, že neexistuje :-D) se snaží varovat lidi před unáhleným nákupem pejsků od chovatelských podvodníků. Chápu, že se nejedná o téma, které musí nutně zajímat dočista každého, ale vzhledem k poměrně velkému počtu pejskařů v populaci, se domnívám, že poukázat na nešvary v této oblasti, není až zas tak od věci. No a má vlastní knížka "Kdopak by se šmejdů bál?" rovněž nečerpá z bulváru, jak se domníváte, ale vše co v té knize stojí, jsem zažila na vlastní kůži a zaznamenala jen pro to, abych mohla ostatní lidi před podobnými chybami varovat...Jinak ještě co se týče totožnosti Simony S:, tak ona zřejmě ani netuší, že je její kniha (která ještě nevyšla) v této databázi, stejně, jako jsem to nevěděla já, že se o vkládání titulů stará redakce a až když jsem na svou knihu u Vás náhodou narazila, přidala jsem i profil.

03.06.2015


Seznamy knih na DK - zajímavosti a inspirace

Zajímalo by mě, zdy tu vůbec někoho zajímají knížky, které nejsou tak docela odpočinkové, ale naopak dovedou člověka pěkně zvednout ze židle. Založila jsem tu nový Seznam takových knih, který jsem pojmenovala KNIHY, KTERÉ SE NEBOJÍ. http://www.databazeknih.cz/seznamy/jejda-69396/knihy-ktere-se-neboji-4057 Kdyby někoho z Vás toto téma zaujalo a věděli byste o dalších podobných knihách, budu ráda, když mě na ně upozorníte a vložím je na seznam (ráda si je pochopitelně i přečtu). Díky! ;-)

03.06.2015


...třeba někoho zaujme v literatuře

Když už jste tak "hezky" nadefinoval, čím jsme byli pro západ. Jistě svedete i definici, čím jsme podle Vás byli pro východ, že k němu tak zbožně vzhlížíte?

15.04.2015


...třeba někoho zaujme v literatuře

Tak to jste vážený pane Alexandře opravdu vedle jak ta jedle, že bych trpěla nenávistí ke všemu Ruskému, když jsem sama ze 3/4 Ruska a Ruština je můj mateřský jazyk ;-) V ruštině jsem toho za život přečetla jistě víc, než Vy v Češtině. A možná právě proto mám do této problematiky poměrně hluboký vhled. Navíc nějak nerozumím Vašim nenávistným výlevům směrem k Amíkům, když o těch v příspěvku Pajoneka nebylo ani zmínky. Fakt nevím taky na základě čeho jste dospěl k názoru, že "ohýbám hřbet" před USA??? Nicméně, když už jste USA do diskuse zatáhl (a začal jste srovnávat), tak ano. Přikláním se k názoru, že USA (i se všemi jejich prohřešky) je pro nás, jako pro demokratickou zemi přijatelnějším spojencem, než "Carské" Rusko.

15.04.2015


...třeba někoho zaujme v literatuře

Omlouvám se Lectorovi...Nechtěla jsem na příspěvek Alexandera reagovat, ale prostě nemůžu jinak...Popírat zvěrstva páchaná Sovětským režimem je v podstatě totéž, jako popírat existenci Holocaustu :-( Howgh

15.04.2015


...třeba někoho zaujme v literatuře

Pročpak mě vůbec nepřekvapuje, že takový film Rusové zakázali? Mnohem víc mě udivuje kolik Čechu (kupodivu všech věkových kategorií), je schopno tvrdit, že nynější Rusové, nejsou Sověti. Ten film "Dítě 44" si musím ohlídat. Právě jsem dočetla vynikající knihu "Jaká je cena člověka" od Jefrosinije Kersonovské, která pojednává o přesně stejné době a o letech, které autorka strávila v pracovních táborech. Pochybuji, že je tato kniha v Rusku volně v prodeji.

15.04.2015


Oblíbené první věty v románech

„Tome!“
Žádná odpověď.
„Tome!“
Žádná odpověď.
„Kam se ten chlapec jenom mohl podít? Tak, Tome!“

Dobrodružství Toma Sawyera
Mark Twain
Dodnes si pamatuju, jak mě začátek téhle knihy v mých asi sedmi letech "chytil" a udělal ze mě čtenáře nejen školní povinné četby.

13.04.2015


Pár nápadů na vylepšení webu

Fajn! Už jsem zticha. Nebijte mě. ;-)

06.04.2015