honza66 honza66 diskuze

☰ menu

Prosím o opravu

To elfos: ok, diky, timto je to jasny.
Takze nikoli duplicita, ale nesloucene knihy jsou ty u Sramka :)

13.01.2015


Prosím o opravu

Kdybys nebyl tak napruzenej a misto toho si pozorne precetl, co jsem napsal, tak by sis vsiml, ze mluvime kazdy o necem jinym.
Takze, naposledy: nepisu o zalozce "vydani", tam at jsou vsechna, pochopitelne.
Zminuji vypis knih pod autorem. Kdyby u kazdeho autora mel vypis obsahovat vsechna vydani kazde jedne knihy, bude citat stovky az tisice knih u kazdeho popularnejsiho a vydavaneho autora. Coz - pochopitelne - u nikoho neni. Pouze u Sramka, v konkretnim pripade, to nekolikrat je a na to jsem upozornil.

13.01.2015


Prosím o opravu

Takže upřesnění: Když si zobrazím všechny Šrámkovy knihy, vidím ve výpisu pod sebou dva zápisy knihy "Stříbrný vítr". V jejich záložkách pak najdeme další vydání z mnoha dalších let, u jednoho zápisu odkaz na dvě vydání (z let 1942,1960) a u druhého je odkaz na celkem 11 dalších vydání (od prvního vydání z roku 1918 až po vydání z let 80.). Takže v tomto případě se jedná o jasnou duplicitu.
Je jistě správné a žádoucí, že u jedné knihy jsou uvedeny všechna vydání pod záložkou "vydání". Ale jistě není cílem, aby každé vydání bylo vedeno jako nová, unikátní a samostatná kniha. Protože v tom případě by se třeba pod takovou Boženou Němcovou zobrazilo asi tisíc knih, které při nejlepší vůli určitě nenapsala...

13.01.2015


Prosím o opravu

to danielson: tak buď si nerozumíme, nebo to celou dobu chápu špatně, neboť: u jmenovaných Šrámkových knih sice jde o různá vydání, ale i tak je to dle mého názoru duplicita v zápisu, protože je to stále stejná kniha. Nebo to snad znamená, že se má každé vydání Babičky nebo Máje zapsat jako nová kniha? To bysme u těchto knih museli mít tak sto zápisů sta "různých" knih (nebo kolikrát to bylo u nás vydáno... :-)

13.01.2015


Prosím o opravu

a další duplicita u Šrámka:

http://www.databazeknih.cz/knihy/stribrny-vitr-232623
http://www.databazeknih.cz/knihy/stribrny-vitr-35541

13.01.2015


Prosím o opravu

dobrý den, upozornění na duplicitu:

http://www.databazeknih.cz/knihy/past-91739
http://www.databazeknih.cz/knihy/past-202284

13.01.2015


Aplikace a mobilní verze Databáze knih

2Danielson: Abych to dobře chápal - Proč jsou majitelé iPhone, věrní a pravidelní uživatelé webové verze DK, diskriminováni?

14.07.2014


Pár nápadů na vylepšení webu

Dobrý den, díky za DK, děláte skvělou práci, to v prvé řadě :-)

K námětům: uvítal bych možnost odlišit v Knihotéce, zda jde o knihu klasickou papírovou či digitální. Myslím, že pro ty z nás, kteří mají rozsáhlou knihovnu jak tištěných, tak elekronických knih, by takové odlišení mělo velký smysl. diky

28.12.2013