alexLytton alexLytton diskuze

☰ menu

Pár nápadů na vylepšení webu

VeronikaZ: A co takhle registrovat se na Goodreads? Nic ve zlém.

03.01.2021


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Vilma Kadlečková - Mycelium. První kniha se jmenuje Jantarové oči.

28.12.2020


Fantasy pro muže

Info pro fanoušky Malazu, kteří si zoufají ze situace na našem knižním trhu: práva na knihy Stevena Eriksona nově koupila Planeta9. Malazská kniha padlých začne znovu vycházet příští rok, v revidovaném překladu Dany Krejčové, v pevné vazbě a s novými obálkami. Zní to až moc hezky, co?

11.12.2020


Audioknihy

retro.saurus: Prohlédl jste si audioknihy, které jsou volně k dispozici na YouTube, třeba na kanálu Mluvené slovo? Někdy se jedná o rozhlasové hry, jindy o amatérské čtení, ale podle mne je tam zajímavý výběr. Poslední dny takto poslouchám hororové povídky, třeba Ptáky načtené profesionálně panem Hartlem, nebo povídky Clarka Ashtona Smithe od Kyselé jahody.

21.11.2020


Stejně úžasná stránka, jako databáze knih?(english)

Goodreads je nejznámější anglická stránka, ovšem jestli je i nejlepší nebo tak dobrá jako DK, to nevím a osobně bych to asi netvrdil... Stačilo mi zkouknout seznam nejlepších knih za minulý rok na Goodreads, a panenky se mi otáčely v sloup - tvrdá komerce.

14.11.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Mne napadá Murakami - Bezbarvý Cukuru Tazaki - je to tak slavný autor, aby mohl mít reklamu v metru. Jen ty sirky nehoří.

11.11.2020


Stephen King

Co se týče starých překladů, někdy zasáhla cenzura v podobě redakčních úprav, které byly opraveny teprve u Bety. To je třeba případ Řbitova zviřátek, týká se to ale i jiných knih, které nevyšly u Laseru. Beta si Kinga pečlivě hlídá a narozdíl od jiných svých autorů o něj pečuje.

11.11.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Blanka: To by mohlo být Inkoustové srdce.

10.11.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Besa: Výprodej kosmických snů.

08.11.2020


Knihy, po kterých pátrám - poraďte

Podívejte se na edici Saturn, v níž tyto sbírky vycházely. Antologie Robot a spol. má na obálce dítě.

07.11.2020


Fantasy pro muže

Dračí let od Anne McCaffrey.
Draci podzimního soumraku od Weisové a Hickmana.

08.10.2020


Filosofování pod starým mohutným dubem

R.E.M.: Mě se to stalo s Myceliem Vilmy Kadlečkové, od kterého jsem nic zvláštního nečekal, a nakonec jsem nestačil zírat.
Jinak očekávání je pěkná mrcha - knihy, na které dlouho čekám a hodně si od nich slibuji mne často hořce zklamou. O to hezčí jsou překvapení, když nic netušíc otvírám novou knihu mého srdce...

20.09.2020


Filosofování pod starým mohutným dubem

Druhý díl Lesa mytág, Lavondyss, je úplně něco jiného; nejde o žádné přímé pokračovaní. Je to mnohem složitější, komornější, melancholičtější a hororovější kniha. Rozhodně stojí za to, ale je jenom pro náročné čtenáře.

20.08.2020