Kendare Blake citáty

jihokorejská, 1981

Citáty (18)

„Chtěla bych, aby všechno bylo jako dřív.” - „Já vím. Jenže si už těžko budeme hrát na rytíře dobývající hrad, nemyslíš?” -Jules a Joseph (Tři temné koruny)


„Pořád myslím na to, co jsme měli udělat jinak, řekl. „ Na to co jsme mohli udělat jinak. Ale možná by nám nepomohlo vůbec nic. - Jeden temný trůn


Anna Korlovová. Zavražděna roku 1958 – Kým? – Nikdo neví. - Jak? – To taky nikdo pořádně neví. – Tak jak to víš ty? – Spousta lidí to ví. (Anna krví oděná)


Člověk prostě občas prohraje. Vždycky někdo musí prohrát. - Jeden temný trůn


Děje se něco, kamaráde? - Jen, že tohle není moje auto a nemám peníze na to ho spravit, když se rozhodneš svrhnout mě z mostu. (Anna krví oděná)


Je pár věcí, které lidi prostě potřebují. Vzduch ... Vodu ... Smích... Sílu... Dech... - Dívka z nočních můr


Jen král manžel je dost velký blázen, aby se zamiloval do královny. -Pietyr (Tři temné koruny)


Mrtví mají jednoduché motivy k útoku: nenávist, bolest a zmatek. Zabijí vás, protože to jediné jim zbylo. (Anna krví oděná)


Nejsme stejní. Ale já nechci, abychom byli jiní. -Jules (Tři temné koruny)


Někteří lidé se prostě nedokáží tvářit jinak než neupřímně. - Dívka z nočních můr


Nemít žádnou volbu se zdá být nefér, ale mít jich spoustu není o moc lehčí. - Anna krví oděná


Nemůžeš zabít, co už je mrtvé. - Jeden temný trůn


Potřebuju pomoct. Dostal jsem se do pořádného průšvihu. - Do jakého druhu pořádného průšvihu. - Do průšvihu s mrtvou. – Pochopitelně. (Anna krví oděná)


Víte, co nesnáším na baterkách? Vždycky vás nutí přemýšlet o tom, co nevidíte. O věcech, které zůstávají ve tmě. - Dívka z nočních můr


Zneužívání pro vznešené účely je pořád zneužívání. – Nikdy jsem nikomu nezlomil srdce, mami – Ale taky ses nikdy nezamiloval, Casi. (Anna krví oděná)


Zníš strašně, Thesse. - Měl bys vidět, jak vypadám. (Dívka z nočních můr)


Žiju svůj život v bludišti zabalených krabic. Máma a já jsme profesionální baliči, Nepotloukáme se s kartony, které vyhodili v potravinách nebo prodejnách s lihovinami. Máme prvotřídní, vyztužené a mimořádně silné krabice s trvalými nálepkami. Dokonce v té tmě vidím, že jsem zakopl o Kuchyňské potřeby (2). (Anna krví oděná)


Život je zajímavější s trochou neznáma. - Dívka z nočních můr