Blake Crouch citáty

americká, 1978

Citáty (24)

- Ještě jsme ve Wayward Pines nikdy neměli vraždu. - Myslíte neschválenou vraždu.


Celý život vám tvrdí, že jste jedineční. Individualita. Že nikdo na planetě není tak docela jako vy. Temná hmota


Co mohlo být a to, co bylo, směřuje k jednomu cíli, jenž je vždycky přítomný. Temná hmota


Čas, který jsem strávil tady s tebou, v tomhle údolí, v tomhle domě, byl nejkrásnější v mým životě. Lepší než veškerý můj čas na světě předtím. Miluju tě, Thereso. Šíleně a navždy... - Adam Hassler


Ethan nenáviděl dozor a mutanty a zdejší kulturu iluzí.


Chci raději milovat, nebo být milována?


Je to děsivá představa, když si vezmeš, že každá naše myšlenka, každé rozhodnutí, které jsme kdy mohli udělat, může vést do jiného světa.


Je to zdrcující pocit, když je vám odporný někdo, koho milujete.


Jednou toho budeš litovat, Ethane. Zanedlouho ti Ben vyroste a pak už bude pozdě. Budeš marně vzpomínat, proč ses mu trochu víc nevěnoval, ale i kdybys na to přišel, nebude ti to nic platné. Protože čas nevrátíš, Ethane. Věř mi, že přijde chvíle, kdy bys rád obětoval třeba vlastní život, aby ses mohl vrátit do doby, kdy byl ještě malým chlapcem. Abys ho mohl chvilku držet za ruku, číst mu z knihy. Házet si s míčem s jedinou bytostí, v jejichž očích nemůžeš nikdy klesnout, i kdybys udělal, nevím co. S tím, kdo v tobě vidí jen to lepší, protože ještě neobjevil tvoje chyby. S tím, kdo tě bezmezně obdivuje a miluje. Budeš strašně litovat Ethane, protože Ben dospěje a uvidí, co dřív neviděl.


Jsme tady, Ethane, čtrnáct let. Je nás méně než tisíc a jich stovky milionů. Někdy nejlepší, co se dá dělat, je prostě přežít. - David Pilcher


Každé dokonalé malé město má vespod něco ošklivého. Žádný sen není bez noční můry. - David Pilcher


Když se vám rozpadá svět, držte se něčeho známého.


Mělo smysl tvořit knihy nebo umění, když lidstvo žilo na pokraji vyhubení?


Možná nám zbývají čtyři roky. Co kdybychom si je užili? Vychutnali si každý okamžik. Každý sousto jídla, každý nadechnutí vzduchu. Každý polibek. Každý den, kdy nemáme hlad nebo žízeň nebo neutíkáme o život.


Nedokázal se smířit se skutečností, že je příslušník druhu na pokraji vyhubení. Každý okamžik to naplňovalo významem. Každý okamžik to naplňovalo hrůzou.


Od priemyselnej revolúcie sme sa k Zemi správali, ako keby to bola hotelová izba a my rockové hviezdy. (Borovice - Mestečko Wayward Pines 1.)


Odcházíme ze světa úplně stejně, jako do něj vstupujeme. Sami a opuštění. (Temná hmota, 2016)


Pochop, Ethane, válka mezi posledními stovkami lidských bytostí na povrchu Země je něco, co nemůžeme dopustit. - David Pilcher


Řekla jsem ti, že mě nikdy nikdo nemiloval tak, jako mě miloval Adam, a myslela jsem to vážně. Ale já nikdy nikoho nemilovala tak jako tebe.


Shakespeare mohl psát o Pines: Celý svět je jeviště a všichni lidé jsou jen herci. Mají své odchody a příchody, a jeden člověk za svůj život odehraje několik rolí.


Ta nejkrásnější věc , kterou můžeme zažít, je záhada. Temná hmota


Vím, že jsou otcové, kteří vidí svět jistým způsobem, jasně a sebejistě, kteří vědí přesně, co svým synům a dcerám říct. Ale já k nim nepatřím. Čím jsem starší, tím méně toto chápu. Temná hmota


Všichni se jen plahočíme tundrou své existence, přisuzujeme hodnotu bezcennému,když všechno, co milujeme a nenávidíme, všechno, v co věříme, za co bojujeme a zabíjíme a umíráme, je stejně bezvýznamné jako obrazy promítané na plexisklo. Temná hmota


Vydání prvního Hemingwayova románu na nekvalitním papíru pro masový trh bylo pravděpodobně již jedinou existující kopií. Nakoplo ho to - děsivé a tragické držet tuto knihu v ruce.