Vladimír Hotovec životopis

česká, 1953

Životopis

Životní Cesta Vladimíra Hotovce začala 28. 8. 1953 v Praze.
V říjnu 1986 však nastává zlom v životě klidně žijícího socialistického občana, který postavil dům a počal tři děti - Michala, Jana a Janu.
Organizuje první oddíl kendó v ČSSR a vydává se za poznáváním japonských bojových umění i odlišné kultury.
Na své Cestě se stává duchovním otcem, žákem, učitelem, reprezentantem, koučem i vedoucím organizace kendó. V roce 1990 odjíždí na první studijní pobyt do Japonska (následně odjede ještě čtyřikrát).
V roce 1992 zakládá pvní oddíl iaidó. V průběhu let získává medailová umístění na mezinárodních turnajích. Je třetí na ME v iaidó v roce 1993 a v roce 1996 získává na témže mistrovství ocenění Best fighting spirit (nejlepší bojový duch).
Jeho žáci přivážejí v průběhu let z ME v iaidó celkem pět medailí, včetně zlaté.
V letech 1992 - 1999 působí u Policie ČR, později na OSPS Ministerstva vnitra jako lektor výcviku policejních instruktorů. Zajímá se o přínos výcviku bojových umění v oblasti prevence patologického chování. Navštěvuje nadaci Chucka Norisse KDOOA.
Je iniciátorem Slavnosti budó a celé řady kulturně, sportovně i společensky laděných akcí, členem výboru Česko - japonské společnosti, autorem přednášek a ukázek pro děti a mládež, pro firmy i širokou veřejnost.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Vladimír Hotovec - knihy

2008  88%Cesta srdce

Žánry autora

Literatura naučná Biografie a memoáry

Štítky z knih

Japonsko bojová umění kendó iaidó samurajové

Hotovec je 0x v oblíbených.
Osobní web autora