Veronika Ageiwa životopis

česká

Životopis

Mgr. Veronika Ageiwa, je česká spisovatelka, lektorka, tlumočnice a překladatelka žijící v Japonsku, vede Česko-japonskou agenturu. Vystudovala sociologii a překladatelství a tlumočnictví z němčiny na Karlově univerzitě v Praze. Tlumočila mj. pro Obvodní soud, vyučovala češtinu na Ministerstvu zahraničních věcí Japonska a má letité zkušenosti s prací pro japonské firmy jakožto kulturně-jazyková lektorka. S japonským manželem procestovala svět. Žili v řadě zemí, od České republiky, přes Francii nebo Ameriku, až po Japonsko, kde bydlí nyní. O své roli japonské manželky napsala knihu, v níž deníkovou formou líčí kulturní rozdíly, jimž každodenně čelí. Své zkušenosti z cest po světě publikovala v časopisech Maminka a Koktejl. Nyní vyučuje češtinu na ministerstvu zahraničí a ve dvou jazykových školách v Tokiu, vychovává dvě malé děti a zabývá se kulturními rozdíly ve výchově dětí i každodenním životě.

Vzdělání:
• 2005 – 2010 Karlova univerzita - Magisterský dvojoborový program Překladatelství a tlumočnictví němčina/čeština a Sociologie. Cena Asociace konferenčních tlumočníků ČR za nejlepší tlumočnickou diplomovou práci v roce 2010.
• 2008 - 2009 Vídeňská univerzita - Semestrální studijní pobyt. Stipendium Erasmus.
• 2007 Johannes Gutenberg Universität Mainz - Mezinárodní letní škola. Stipendium DAAD.
• 2006 Univerzita v Lipsku - Studijní pobyt pro začínající překladatele. Stipendium Nadace Roberta Bosche. (zdroj životopisu: https://bit.ly/3pf19nh)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.