Tomáš Míček životopis

česká

Životopis

Tomáš Míček, český fotograf žijící od r. 1966 v Rakousku, je tvůrcem nádherných fotografií zachycujících převážně krásy přírody. Kromě koní fotí i sopky, pralesy, americké kaňony a islandské gejzíry, nejzajímavější stromy světa, makrofotografie rostlin a mnoho dalšího.
Tomáš Míček vystudoval fyzickou geografii na Přírodovědecké fakultě v Brně. Vydal přes 25 fotografických knih v osmi jazycích o přírodě, krajinách, o tradičním životě lidu cizích zemí, o volných koních aj. V roce 2009 publikoval v němčině knihu o unikátních stromech světa všech pěti kontinentů.
V češtině vyšla jeho kniha "Kouzlo koně". Je autorem řady obrazových kalendářů o Krajinách světa, o Živlech, Vulkánech, o Rose, o Slunci, Listech, Květech, o Stromech, o Volných koních aj.
Mimo jiné publikoval knihy o Sicílii a Liparských ostrovech, o Řecku, o krajinách Jihozápadu USA, o Hawaji, o tradičním životě lidu na Balkáně, o Olivách.
Své práce publikoval ve velkých magazínech jako STERN, GEO, FAZ Magazin, OBSERVER, VOGUE, LÉUROPEO, ARGOSY, NOU a ve fotografických časopisech.
Řada jeho knih a kalendářů byla pro fotografickou kvalitu vyznamenána.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.