Petr Matějček životopis

česká, 1978

Životopis

Disponuje osobitým vypravěčským stylem se schopností vystavět poutavý a čtivý příběh, který zaujme od prvních stránek a nenechá čtenáře vydechnout do doby než jeho oči spočinou na posledním slově čteného díla. Skrze postavy často předkládá zajímavé myšlenky, koncepty či náměty k zamyšlení a s oblibou předestírá otázky i odpovědi k tématům, která úzce souvisejí s podstatou člověka.

Na knižním trhu debutoval v roce 2011 úspěšným sci-fi titulem Povídky z jiné dimenze. Na jaře roku 2012 vydává Ultimátum čarodějů, první díl nové čtyřdílné fantasy ságy Artefakt moci.
Ke svým knihám komponuje tématickou hudbu přinášející posluchači možnost připomenout si děj i postavy příběhu skrze hudební rovinu a získat tak z celého díla hlubší zážitek.

Definoval a založil SKiP (SK-P), moderní literární formu super-krátkých příběhů. V současné době je jejím předním představitelem.

Na jaře roku 2019 mu vychází kniha, kterou napsal společně s populárním hercem a komikem Pepou Dvořákem, s přiléhavým názvem Na kafi s Josefem Dvořákem. Jde o milou a vřelou záležitost plnou humoru, legrace, historek, ale také vážnějšího povídání nejen o divadle, herectví, tvorbě pro děti, filmu, rodině, ženách, kariéře či životní filozofii.

Řadí se mezi popularizátory fenoménu UFO a myšlenky existence mimozemských civilizací.
Komponuje a vydává vlastní hudební díla, zajímá se o vesmír, filozofii, psychologii, ezoteriku a duchovní rovinu člověka. Nejen o těchto tématech informuje na svém webu: www.space.wbs.cz. (zdroj životopisu: podklady přímo od autora)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.