Paul Gayler životopis

Životopis

Paul Gayler objevil svou vášeň pro dobré jídlo již v útlém věku. Ve 12 letech pomáhal své matce v rodinné cateringové firmě. Od 16 let navštěvoval kulinářskou školu, kde prošel s vyznamenáním. Později se zdokonaloval v nejlepších britských restauracích a hotelích. Krátce pobyl také ve Francii.

Zastával pozici šéfkuchaře v restauraci Indigo Jones v Cambdenu (Jižní Karolína, USA). Nyní zastává tutéž pozici v restauraci prestižního hotelu Lanesborough v Londýně. V Lanesborough pracuje od roku 1991. Paul je považován za kulinářského génia. Zde dohlíží na veškerou přípravu potravin. Pod svým vedením má 40 kuchařů.

Napsal mnoho kulinářských knih. U nás vyšly zatím, díky nakladatelství Ikar, jen dvě: Nová vegetariánská kuchařka (ČR i SK: 2006) a Steaky (2011). Mezi jeho tituly patří "A Passion for Vegetables", "Sausages" (u nás je k sehnání v originále), "Great Homemade Soups", "Burgers" a mnohé další. Jeho dřívější knihy, včetně "World in Bite Size", "Pure Vegetarian", "Hot! Hot! Hot!", byly přeloženy do 10 jazyků a prodalo se více než 500 000 kopií po celém světě.

Společným jmenovatelem Paulových jídel je pečlivé míchání chutí při zachování klasického postupu, kterému se učil mnoho let. Věří, že existují pouze dva reálné styly vaření - špatný a dobrý. Mimo jiné byl hostem v několika britských televizních stanicích a rádiích. Stal se součástí poroty v pořadu "Chef of the Year".

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Paul Gayler - knihy

2006  80%Nová vegetariánská kuchařka
2011  0%Steaky

Žánry autora

Literatura naučná Kuchařky

Štítky z knih

vegetariánství maso

Gayler je 0x v oblíbených.