Ondřej Kalivoda životopis

česká, 1974

Životopis

Ondřej Kalivoda (*26.07.1974) pochází z jihočeského husitského Tábora.
Toto místo významně formovalo i jeho pozitivní vztah k historii a především husitství. Lásku k historii Českého národa následně zúročil v sérii historických příběhů o šlechtici a cestovateli Jiřím z Dráchova. Téma husitství se pak objevuje v jeho třetím příběhu. Projekt o tomto šlechtici se dočkal rovněž i krátkého filmového zpracování.

Velkou inspirací pro tvorbu se pro něj stala oblast u chaty na řece Lužnice v jihočeském Dráchově, kam umístil i několik témat svých povídek.

Kromě autorského psaní se zabývá i tvorbou grafiky, elektronické sazby a vývoji webových stránek. Toho využívá ve vlastní tvorbě a veškeré knihy si sám graficky navrhuje, sází pro tisk a publikuje formou e-knih.

Z důvodu nezávislosti si založil vlastní nakladatelství Ondřej Kalivoda - Kali.cz, primárně určené k vydávání vlastní tvorby.

Žánrově kromě historických témat píše například i krimi s prvky hororu, ale vychází i ze svých reálných zážitků. V jeho příbězích se často objevuje téma osudovosti a mystického přesahu.

Vydané knihy nechává namlouvat a publikuje ve formě volně dostupných audioknih. (zdroj životopisu: Ondřej Kalivoda)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.