Natasha Lester životopis

australská, 1973

Životopis

Natasha Lester (*1973) začala psát pozdě. Když ukončila střední, žádný obor jako tvůrčí psaní na vysokých školách neexistoval. Nevěděla, jak se stát spisovatelkou. Vystudovala tedy marketing a public relations a 10 let pracovala pro firmy jako L’Oreal v Austrálii jakožko ředitelka marketingu pro Maybelline. Byla to zábava; měla víc rtěnek, než by kdo mohl kdy potřebovat, ale nebylo to to, co chtěla dělat.

Jednoho dne s tou báječnou prací sekla a vrátila se na univerzitu studovat tvůrčí psaní. Ale nebylo to lehké. Když psala svůj první rukopis, měla 3 děti a rukopis byl mnohokrát odmítnut. Ale psaní ji bavilo, tak pokračovala, až jí někdo dal důvěru a ona vyhrála cenu TAG Hungerford Award za beletrii pro novelovou prvotinu What is Left over, After.
V roce 2016 začala psát historickou beletrii a dnes je autorkou historických bestselerů pro ženy. Kombinuje svou vášeň pro historii, výzkum, cestování, módu a psaní příběhů o ženách, které vyšlapávaly nové cesty. Žije v Perthu na západě Austrálie. (zdroj životopisu: https://www.natashalester.com.au)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.