Michel Odent životopis

francouzská, 1930

Životopis

Lékař Michel Odent se narodil ve Francii v roce 1930 a vystudoval medicínu na univerzitě v Paříži. Je jedním ze zakladatelů hnutí pro přirozený porod a propagátorem porodů do vody.

Původní specializací Michela Odenta byla obecná chirurgie a v rámci své praxe působil jako chirurg v porodnici v Pithiviers. V této státní porodnici působil v letech 1962-1985 a začal se specializovat na péči o těhotné ženy. Za svého působení výrazně proměnil tvář této porodnice a brzy se Pithiviers stalo místem, kde mohly ženy porodit bez zbytečných zásahů do porodu a kde se porodní asistentky z celého světa učily respektu k porodnímu procesu. Později Michel Odent přesídlil do Londýna, kde založil Primal Health Research Centre. V současné době se Michel Odent věnuje výzkumu vlivu oxytocinu na těhotenství a porod.

V češtině vyšly jeho knihy Znovuzrozený porod, Matka Země, Láska jako věda a Všichni jsme děti vody. Na duben 2013 chystá nakladatelství Maitrea překlad jeho poslední publikace – Přirozené funkce orgasmů.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.