Michael Moritz životopis

anglická, 1954

Životopis

Michael Moritz se narodil v Cardiffu, studoval v Oxfordu a koncem sedmdesátých let se stal ve Spojených státech reportérem časopisu Time. V té době se setkal s mladým Stevem Jobsem a napsal vůbec první knihu o společnosti Apple The Little Kingdom: The Private Story of Apple Computer. Moritz se autorsky podílel na druhé knize o podnikání, která nese titul Going for Broke: The Chrysler Story, a v roce 1986 se stal zaměstnancem společnosti Sequoia Capital v kalifornském Silicon Valley.
Výsledkem těsné spolupráce Sequoia Capital s mladými zakladateli byly společnosti, které dnes mají hodnotu skoro 1,5 bilionu dolarů, což je více než hodnota kterékoli jiné investiční firmy na světě. Sequoia Capital patřila k prvním investorům ve firmách, jako jsou Apple a Cisco a v nedávnější době YouTube, Airbnb, Dropbox a WhatsApp. Michael Moritz byl nebo stále je členem představenstva firem Google, Yahoo!, PayPal a LikedIn.
V roce 2012 se stal ředitelem Sequoia Capital a o rok později byl povýšen do šlechtického stavu. Jednou z filantropických aktivit jeho rodiny je největší evropský stipendijní projekt zaměřený na podporu vysokoškolských studentů pocházejících z rodin s nízkým příjmem. Michael Moritz, jehož rodiče uprchli z nacistického Německa, žije s manželkou Harriet Heymanovou v San Franciscu.

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Michael Moritz - knihy

2016  88%Leading

Žánry autora

Literatura naučná Biografie a memoáry

Štítky z knih

Moritz je 0x v oblíbených.