Lewis B. Smedes životopis

americká, 1921 - 2002

Životopis

Lewis Benedictus Smedes se narodil v roce 1921, nejmladší z pěti dětí. Jeho otec, Melle Smedes, a matka, Rena, emigrovali do Spojených států z Oostermeer a Friesland v Nizozemsku (Rena jméno před měnit úředníky na Ellis Island byl Renske.) Když mu bylo dva měsíce jeho otec zemřel a zanechal částečně nedokončený dům v Muskegon - Michigan .

Smedes absolvoval Calvin College odst. BA ), Calvin Theological Seminary odst. BD ) a Free University of Amsterdam odst. Th.D ) a další postgraduální studium na Oxfordské univerzitě v Anglii a na univerzitě v Basileji ve Švýcarsku .

svou učitelskou kariéru na Fuller Theological Seminary jako hostující profesor v roce 1968. He joined the faculty as full professor in 1970. Nastoupil na fakultu jako řádný profesor v roce 1970. He retired in 1995. On odešel v roce 1995.

After his time at Fuller, Smedes performed several years of pastoral service in the Christian Reformed Church . Po jeho působení v Fuller, Smedes vykonával několik let pastorační služby v křesťanské církvi reformované .

Smedes také učil na Svobodné univerzitě v Amsterdamu a Calvin College v Grand Rapids v Michiganu . Kromě mnoha článků, je Smedes autorem mnoha populárních knih. (zdroj životopisu: http://en.wikipedia.org/wiki/Lewis_B._Smedes)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.