Ladislav Traxler životopis

česká, 1948

Životopis

Narozen v roce 1948 v Příbrami, ženatý, otec 4 dětí.
Vzdělání:
· Střední průmyslová škola hornicko-geologická, obor geologie;
· Vysoká škola báňská v Ostravě, fakulta hornicko-geologická, obor hornická geologie;
· „Podzemní univerzita“ obor teologie, po změně režimu zakončeno na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích, ještě v totalitě tajně vysvěcen na trvalého jáhna;
· Masarykova univerzita v Brně, Psychologický ústav filosofické fakulty, specializační studium.
· Psychoterapeutický výcvik v Přístupu zaměřeném na člověka (Rogers).
· Psychoterapeutický výcvik v systemické rodinné terapii.
Zaměstnání:
· Od roku 1972 do r. 1990 pracoval jako hydrogeolog v Geoindustrii Praha, jako hlavní důlní měřič a geolog na Vitošově u RD Jeseník, jako inženýrský geolog ve Stavoprojektu Pardubice a jako hydrogeolog v Agroprojektu Pardubice.
· V roce 1990 byl požádán biskupem o vybudování Centra pro rodinu v Hradci Králové při Biskupství Královéhradeckém, kde pak působil až do důchodu jako manželský poradce a psychoterapeut.
Životní dílo:
· V roce 1976 inicioval s manželkou v Čechách založení Sdružení salesiánských spolupracovníků.
· S manželkou od roku 1976 se do dnešních dnů věnují důkladné přípravě párů na život v manželství.
· V prosinci 1989 zakládá spolu se dvěma lékaři občanské sdružení Hnutí československá rodina (po rozdělení republiky přejmenováno na Hnutí rodina).
· Ve školním roce 1989/1990 pořádá ve spolupráci s Fakultní nemocnicí v Hradci Králové kurz pro lektory sexuální výchovy a výchovy k manželství a rodičovství.
· V roce 1991 vydává metodickou příručku Příprava snoubenců na manželství.
· V roce 1991 iniciuje a spoluzakládá na ekumenické bázi Středisko křesťanské pomoci v Pardubicích, které poskytuje rozsáhlé sociální služby potřebným, včetně provozování azylových domů, kde pak působil dobrovolnicky řadu let jako předseda správního výboru a vedl občanskou poradnu.
· V roce 1992 pořádá ve spolupráci s Institutem pro zodpovědné rodičovství kurz pro instruktory přirozeného plánování rodičovství.
· V roce 1995 pořádá ve spolupráci s Pedagogickým centrem v Hradci Králové pro učitele kurz Výchova k lásce, rodičovství a vztahům mezi lidmi.
· Krom toho se věnuje intenzivně přednáškové činnosti především z oblasti vztahové, rodinné, výchovné, sexuální a náboženské problematiky.
· V oboru přírodních věd se od 5 let specializuje na entomologii, zejména bádá na bionomii nočních motýlů a později se ve volném čase celkově zaměřuje i na ekologii a ochranu přírody, t.č. se jako spoluautor podílí na vydávání čtyřdílného Atlasu motýlů a housenek střední Evropy v nakladatelství Academia.
· Na psychoterapeutické práci pokládá za nejnáročnější unést každodenní kontakt s lidskou bolestí a na druhou stranu mu tato práce přináší pocit smysluplného naplnění života. (zdroj životopisu: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10314954690-zijeme-s-virou/311298380040007/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Ladislav Traxler - knihy

1992  0%Příprava snoubenců na manželství

Žánry autora

Literatura naučná Rodina

Štítky z knih

Traxler je 0x v oblíbených.