Ladislav Kačic životopis

slovenská, 1951

Životopis

Ve svém hlavním badatelským zaměření se Ladislav Kachna věnuje výzkumu kultury 17.-18. století na Slovensku, zejména kultury řeholních společenství (františkánů, jezuitů, piaristů) z interdisciplinárního pohledu (hudebního, jazykového, literárního).
L. Kachna je vedoucím grantového projektu piaristů a školství, věda, kultura na Slovensku v 17.-19. století , pod jeho vedením splnily plánované cíle další 4 projekty podporované grantovou agenturou VEGA, jako spoluriešiteľ přispěl k úspěšnému splnění cílů několika dalších projektů.
V současnosti je L. Kachna členem představenstva České muzikologickej asociace, členem prezídia Johann-Joseph-Fux-Gesellschaft se sídlem v Grazu a členem Internationale Arbeitsgemeinschaft für Hymnologie, je školitelem doktorandů na Hudební a taneční fakultě VŠMU, kde přednáší studijní předměty Dějiny české hudby a Dějiny evropské hudby (středověk , renesance, baroko) a vede semináře a diplomové práce z hudební teorie. Je úspěšným organizátorem několika významných mezinárodních vědeckých konferencí a editorem sborníků studií.
V slávistického ústavu Jana Stanislava SAV pracuje L. Kachna od 1. 4. 1997. Disertační práci Hudba řeholí na Slovensku v 16.-18. století obhájil v roce 1998. (zdroj životopisu: http://www.slavu.sav.sk/pracovnici/kacic.php)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.