Kristýna Šťastná životopis

česká, 1986

Životopis

Jmenuji se Kristýna Šťastná, narodila jsem se v Stodě a nyní pracuji a žiji se svoji rodinou v Německu.

Věnuji se psaní, malbě, ilustraci a různému výtvarnému tvoření již od dětství. Byla jsem žákyně absolventky Akademie výtvarných umění. Můj dědeček byl velice nadaný malíř, bohužel kvůli tehdejšímu vládnoucímu režimu nemohl získat titul AK. Věnoval se hlavně krajinomalbě. Ale jelikož se s mou babičkou rozvedl ještě když byla má maminka mladá, já jsem ho nikdy nepoznala. Dnes již nežije.

Již ve druhé třídě jsem vyhrála první místo v ČR ve výtvarné soutěži, která se týkala ilustrace ke knize. Oceněna jsem byla i Lidickou růží za architekturu, ocenění jsem získala i Karlovou univerzitou v soutěži Alšova Země a takovýchto ocenění a čestných uznání jsem dosáhla i v mnoha jiných uměleckých soutěžích včetně několika ocenění za literární činnost nejen v České Republice ale i v zahraničí. Snažím se vytvářet taková díla, která inspirují, pohladí a rozveselí duši. Nejraději maluji Pop-art a Kubismus a jejich kombinace s velkými důrazy na barvy, jelikož barvy jsou darem přírody a dokáží nás ovlivňovat po celý život. Ostatní výtvarné směry, jako krajinomalba či impresionismus patří též k mým oblíbeným.

Maluji i obrazy na zakázku. Přeji si, aby má díla přinesla radost a zahřáli srdce všech, kteří se na ně budou dívat. Každý obraz je plný mého vnitřního světa a vyjadřuje různé nálady, emoce a pocity. Má výtvarná díla jsou zastoupeny v soukromých sbírkách v České Republice, ale převážně v Kanadě, USA a v Německu. Mé grafické práce a kresby různých druhů jsou zastoupeny u několika společností v České Republice a v USA.

Zastávám názor, že umění nám pomáhá být bez agrese a deprese a tvoření uměleckého díla nás plně osvobozuje.

Doufám, že moje práce se pozitivně dotkne Vaší mysli, srdce a duše.

Zastávám názor, že každý máme v sobě uměleckou, pouze nevíme, jak ji v sobě probudit.. (zdroj životopisu: www.sorbon.co)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Kristýna Šťastná - knihy

2017  93%Česká myšš
2016  60%Za zavřenými dveřmi

Žánry autora

Humor Literatura česká Biografie a memoáry Dívčí romány

Štítky z knih

Šťastná je 1x v oblíbených.
Osobní web autora