Katarína Szabados Filasová životopis

slovenská

Životopis

PhDr. Katarína Szabados Filasová poskytuje individuální psychologické konzultace.

Pochází z východního Slovenska, ale od 4 let žije v Praze. O lidskou psychiku se začala aktivně zajímat v době, kdy rok studovala na stipendiu v Americe a neuměla se vyrovnat s tím, jak určité věci nemá pod kontrolou. Pomalu jí docházelo, že mnoho věcí v životě není samozřejmých, a že mezi tím, jak se chováme a co si tím vytváříme, je patrně daleko víc souvislostí, než na první pohled vypadá.

Posléze vystudovala psychologii na Karlově univerzitě. Doufala, že studium jí pomůže najít odpovědi na různé otázky, pochopit, proč se lidem v životě nedaří mít to co chtějí, proč nejsou spokojeni, proč mají problémy. Očekávala, že jí nabídne nástroje, jak pomoci porozumět sobě i ostatním. Ale to se nestalo.

Po strastiplné cestě, kdy prošla různými metodami a přístupy, které nabízely řešení potíží, byla čím dál víc zklamaná, že trvalé vyřešení problémů nezaručují. Začalo jí docházet, že iniciátorem změny života nemůže být nějaká "metoda", ale musí vycházet zevnitř samotného člověka. Že neexistují žádné vnější prostředky, které by kohokoli přiměly změnit svůj život, dokud se on sám nerozhodne a nebude doopravdy chtít.

V té době potkala praktickou sebezkušenostní filozofii Principy života®, kde člověk je brán jako unikát, který má jedinečný genetický kód a úhel pohledu, předpoklady, talenty, touhy a potenciál, který ve svém životě může postupně rozvíjet a uplatňovat tak, aby byl spokojený a zároveň se cítil užitečný. Právě na těchto seminářích objevila, jak moc se na spokojenosti našeho života podílí naše psychické nastavení, naše podvědomé představy o světě a jeho fungování.

S prvním manželem má syny Šimona (*2010) a Tobiáše (*2012). Když měl Tobík 6 měsíců, ze vztahu odešla.
Dnes je znovu vdaná, za Tamase, který se do Čech přestěhoval z Maďarska. Tamas má z prvního manželství dvě holčičky Romi (*2003) a Natali (*2005) a společně mají syna Patrika (* 2016). Když se všichni sejdou, jsou docela velká rodina, kde namíchaně mluví česky, anglicky a maďarsky.

V říjnu 2017 jívyšla knížka o srovnávání s názvem "Srovnávání, zabiják Vašeho sebevědomí", protože tento problém, zejména s rozšířením sociálních sítí typu facebook, má stále více lidí. (zdroj životopisu: https://www.szabados.cz/muj-pribeh/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.