Julie Holland životopis

Judy Holland · pseudonym

americká, 1965

Životopis

MUDr. Julie Holland je psychiatrička, která se specializuje na psychofarmakologii a působí jako odborná asistentka psychiatrie na lékařské fakultě Neworoské univerzity. Jako odbornice na pouliční drogy a stavy intoxikace sloužila v letech 1996 až 2005 jako psychiatrička na psychiatrické pohotovosti v Bellevue Hospital pravidelně se objevuje jako host Today Show NBC. Žije v Hudson Alley.
Doktorka Julie Hollandová se o své poznání upřímně a s humorem dělí již léta se svými pacientkami a nabízí pacientkám i čtenářkám průvodce jejich vlastním tělem i náladovostí. Zasvěceně hovoří o kladných i záporných stránkách léků, jež nám jsou nabízeny, i přímé spojitosti mezi jídlem a náladou, jakož i otevřenou diskusi o sexu, praktické cvičení a metody, jak dobře spát, i některé překvapivé a vysoce účinné formy přírodní léčby, které nám mohou pomoci „restartovat“ tělo i mysl.
V duchu tradice feministické klasiky Our Bodies, Our Selves (Naše tělo – to jsme my) razí novou cestu v oblasti ženského zdraví – a nabízí ženám neocenitelné informace, jak žít v každé fázi života lépe a vyrovnaněji. (zdroj životopisu: přebal knihy Tráva; www.grada.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.