Jitka Petřeková životopis

česká

Životopis

Zabývám se tvorbou autorského šperku v ucelených výtvarných kolekcích a tvorbou oděvních doplňků.
Dále se věnuji malbě, kresbě a výtvarné edukaci. Navrhuji architektonická řešení výstav a interaktivní zóny ve výstavách, poskytuji také poradenství při úpravách interiérů.
Více jak osm let jsem působila v Moravské galerii v Brně jako galerijní pedagog. Své inovativní edukační přístupy jsem prezentovala na mnoha konferencích v ČR. Tvůrčí potenciál jsem v Moravské galerii v Brně rozvíjela i jiným směrem. Produkčně jsem zajišťovala celou řadu módních show s profesionálními designéry (ALEŠBÁRY, JAKUB POLANKA, JARMILA MUCHA PLOCKOVÁ, PAVEL JEVULA, DANA BEZDĚKOVÁ aj.). Jsem autorkou šesti ročníků oděvních workshopů pro studenty středních a vysokých škol v Rodném domě Josefa Hoffmanna v Brtnici. Metodicky jsem připravovala interaktivní zóny k výstavním projektům, navrhla několik tvůrčích listů pro děti i dospělé a vedla specializované animační programy pro pedagogy. Navrhla jsem i výtvarná řešení několika výstav v Moravské galerii v Brně i jinde. Připravila jsem koncept projektu Made in Villa / oděvní design inspirovaný architektem Dušanem Jurkovičem, 2011 a Silueta versus dekor (součást výstavy Voliéra No. 1), 2013, kde jsem metodicky sestavila specifické worshopy s renomovanými oděvními designéry.
Edukační a kreativní potenciál jsem poté zúročila v nakladatelství B4U Publishing, s.r.o. jako knižní redaktorka při autorské koncepci knih pro děti. (zdroj životopisu: http://www.jitkapetrekova.com/o-me/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.